Skip to main content

Euroleague – «Παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, δεν προκύπτει πως πάτησε γραμμή ο Νίμπο, σωστό το τζάμπολ μετά το κόψιμο σε Μπράουν»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «φωνάζουν» για 2+2 φάσεις, στα παιχνίδια τους με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα, με την Eurolegue, μέσω της ιστοσελίδας της, να παίρνει επίσημα θέση για τα αμφισβητούμενα σφυρίγματα σε ΣΕΦ και Χάλα Πιονίρ αντίστοιχα, δικαιώνοντας τις φωνές των Πειραιωτών για αλλοίωση αποτελέσματος.

Όσον αφορά το πρώτο – χρονικά – παιχνίδι, αυτό της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για την φάση στα ‘’57’’, ισχυριζόμενοι ότι ο Νίμπο πάτησε γραμμή, όπως και για το τζάμπολ στα 15’’, θεωρώντας πως θα έπρεπε να τους δοθεί η κατοχή της μπάλας.

Αναφορικά με την φάση στα 57’’, η Euroleague αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της πως δεν προκύπτει από τα ριπλέι με σαφήνεια η παράβαση του παίκτη της Μακάμπι, καθώς ενδέχεται η φτέρνα του Νίμπο να είναι στον αέρα και να μην πατάει τη γραμμή.

Όσον αφορά το κόψιμο του Λεσόρ στον Μπράουν, 14’9’’ πριν το φινάλε, που οι διαιτητές αρχικά καταλόγισαν καλάθι υπέρ της Μακάμπι, το οποίο στην συνέχεια, μετά την χρήση βίντεο πήραν πίσω, η Euroleague αναφέρει πως από την στιγμή που μετά το κόψιμο του Λεσόρ, δεν υπάρχει άμεσος και ξεκάθαρος έλεγχος της μπάλας από μία ομάδα, ορθώς οι διαιτητές διέταξαν την συνέχεια του αγώνα με τζάμπολ.

Για δύο φάσεις διαμαρτύρεται και ο Ολυμπιακός, στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αρχικά για την επαναφορά του Σατοράνσκι στα 16’’ πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και φυσικά για το φάουλ του Πετρούσεβ πάνω στον Τζαμπάρι Πάρκερ, στην λήξη της παράτασης. Σε αντίθεση με το σετ φάσεων του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση του Ολυμπιακού η διοργανώτρια αρχή δικαιώνει ηθικά τους «ερυθρόλευκους», σε μία εκ των δύο φάσεων.

Ο λόγος για την φάση στα 16’’3’’’ πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον Ολυμπιακό στο +2, όταν και ο Σατοράνσκι κάνει την επαναφορά στα 6’’2’’’, αντί για τα 5’’, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ξεκάθαρη παράβαση από πλευράς Καταλανών, με την Euroleague να τονίζει πως κακώς δεν σφυρίχτηκε και δεν δόθηκε η κατοχή στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά  την τελευταία φάση της παράτασης, η Euroleague δικαιώνει τον Ντιφαλά, λέγοντας πως υπάρχει επαφή του Σέρβου με τον Αμερικανό φόργουορντ, η οποία επηρεάζει το σουτ του τελευταίου, οπότε και καλώς υποδείχθηκε η παράβαση.