Skip to main content

Μοτεγιούνας: «50-50 οι πιθανότητες για ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague»

Ο Παούλιους Μοτεγιούνας παραχώρησε δηλώσεις στην ισπανική «As», με τον CEO της Euroleague να αναφέρεται, τόσο στο ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδας του Ντουμπάι στην διοργάνωση, όσο και στην ομάδα που θα αποχωρήσει, για να πάρει την θέση της η Παρί.

«Λέω ότι είναι 50-50 για ομάδα από το Ντουμπάι. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι», ήταν το σχόλιο του Μοτεγιούνας, για να προσθέσει:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη μορφή της διοργάνωσης. Νομίζω ότι είναι μέρος της επιτυχίας της Euroleague. Κάθε παιχνίδι έχει σημασία. Κρατάει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων. Επίσης, αν ρωτήσεις τους παίκτες, σου λένε ότι θέλουν να παίξουν περισσότερο. Προτιμούν να παίζουν περισσότερο από το να προπονούνται».

Όσον αφορά την ομάδα που θα αποχωρήσει, προκειμένου να συμμετέχει η Παρί, ο CEO της Euroleague τόνισε:

«Δυστυχώς θα είναι ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου, τη Βίρτους Μπολόνια, τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρτίζαν και τη Βαλένθια. Κάποια θα πρέπει να φύγει για να πάρει μέρος η Παρί. Όλοι έχουν από 20% πιθανότητες να αποχωρήσουν. Βέβαια όλες οι ομάδες είναι το ίδιο για εμάς. Οι εταίροι είναι εκείνοι που θα πάρουν την απόφαση.».

Τέλος ο Μοτεγιούνας τόνισε πως όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Euroleague θα μπει σε συζητήσεις και πάλι με την ΤΣΣΚΑ, ενώ για την Μακάμπι τόνισε:

«Είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι όλοι έχουν κάνει καλή δουλειά, συμπεριλαμβανομένης και της σερβικής κυβέρνησης ώστε να έχει στο Βελιγράδι. Δεν είναι εύκολο. Στόχος μας είναι η ομάδα να παίζει τα παιχνίδια της εντός έδρας. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και το τέλος του πολέμου.»