Skip to main content

Euroleague: Επίσημο αίτημα της Βαρκελώνης για το Final Four 2025

Ο Καταλανός δημοσιογράφος Μαρκ Μουντέτ αποκαλύπτει πως το διοικητικό συμβούλιο της πόλης έχει προχωρήσει στην σχετική πρόταση.

Το Final Four 2024 βρίσκεται προ των πυλών, με το Βερολίνο να φιλοξενεί το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, όμως ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2025, με τρεις πόλεις να διεκδικούν το χρίσμα από την Euroleague.

Μία από αυτές είναι η Βαρκελώνη, όπως υποστηρίζει ο Καταλανός δημοσιογράφος Μαρκ Μουντέτ, καθώς, σύμφωνα με την ανάρτηση του, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ήδη υποβάλει την σχετική πρόταση προς την διοργανώτρια αρχή.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Καταλανός δημοσιογράφος, οι συζητήσεις για την διεξαγωγή του Final Four της νέας σεζόν στο «Παλάου Σαν Ζόρντι» έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με τον Μουντέτ να προσθέτει πως οι αντίπαλοι της Βαρκελώνης είναι το Βελιγράδι, αλλά και το Άμπου Ντάμπι.

Μάλιστα, στην ανάρτηση του ο Μουντέτ αναφέρεται και στις τρεις προηγούμενες φορές που η Βαρκελώνη φιλοξένησε τελική φάση της Euroleague, το 1998, με τον τελικό της ΑΕΚ με την Κίντερ Μπολόνια, το 2003, με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Μπενετόν και το 2011, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ