Skip to main content

O MVP του Final 4 της Euroleague...είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο 

Ο διεθνής Έλληνας άσος των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούμπο εξελίχθηκε σε MVP του Final Four της Euroleague, ακόμα και ως… θεατής!

Πολλοί αναγνώστες δυσανασχετούν όταν γράφουμε για τον Γιάννη Αντετοκούμπο διθυράμβους. Δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι απλά ένας παίκτης, αλλά ένας σούπερ αστέρας του NBA, ο οποίος ξεχωρίζει όχι μόνο για τα επιτεύγματα του, αλλά και για την σκληρή δουλειά του και για την συμπεριφορά του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός πήραν τα εισιτήρια για τον τελικό, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα. Στις κερκίδες του γηπέδου είχε πολύ κόσμο του μπάσκετ. Ήταν εκεί όλοι για να δουν τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για την φετινή σεζόν. Οι καλύτεροι προπονητές, οι καλύτεροι παίκτες, σκάουτερς, αναλυτές, ιδιοκτήτες και πρόεδροι ομάδων, παλιοί θρυλικοί παίκτες αλλά και σημαντικά πρόσωπα από το NBA όπως ο πρώην αθλητής του Ολυμπιακού και νυν αντιπρόεδρος των Σικάγο Μπουλς, Αρτούρας Καρνισόβας, ο θρυλικός παίκτης των ταύρων, Σκότι Πίπεν και ο Greek Freak.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο βρέθηκε στις κερκίδες της Uber Arena για να παρακολουθήσει όπως δήλωσε την προσπάθεια του αδελφού του, Κώστα Αντετοκούμπο με τον Παναθηναϊκό. Ζούσε πολύ έντονα τον αγώνα, χειροκρότησε έντονο τρόπο τον διεθνή ψηλό των πρασίνων, ενώ δεν δίστασε να σηκωθεί και να ζητωκραυγάσει μετά από εντυπωσιακή τάπα του Κώστα στον Σκότι Γουίλμπεκιν στον αγώνα του ημιτελικού ανάμεσα στην ελληνική ομάδα και στην Φενέρμπαχτσε.

Αν και ο Γιάννης Αντετοκούμπο προφανώς και δεν έπαιξε στους αγώνες, πολύ πιθανόν να ήταν ο MVP της ημέρας των ημιτελικών. Δεν τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, αλλά πήγε να στηρίξει τον αδελφό του στους αγώνες στο Βερολίνο με όλη την θετική του διάθεση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το πόσο σημαντική είναι για αυτόν η οικογένεια, αλλά και ότι είναι άνθρωπος με μεγάλες αξίες, ιδανικά και πρότυπα. Δεν κάθισε απλά στις κερκίδες, δεν χειροκρότησε απλά, αλλά ζούσε το παιχνίδι, δίνοντας δύναμη και ενέργεια στον Κώστα. Όταν προκρίθηκαν οι πράσινοι, ο Γιάννης έτρεξε στον διεθνή άσο του Παναθηναϊκού και έκαναν το παιχνίδι με τους ρεπόρτερ, κρατώντας το μικρόφωνο και κάνοντας του ερωτήσεις. Σε μια υλιστική εποχή και γεμάτη δηθενιά, οι δύο αυτοί αστέρες της Εθνικής Ελλάδας έδειξαν πώς τα επιτεύγματα δεν σε κάνουν ανώτερο, αλλά απλώς επιτυχημένο και ότι σημασία έχουν τα απλά πράγματα στην ζωή. Ότι και αν έχεις πετύχει , πρέπει να αγαπάς, να σέβεσαι και να εκτιμάς τους δικούς ανθρώπους, οι οποίοι για να γίνουν καλύτεροι θέλουν στήριξη και επικοινωνία. Να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, γιατί ο Greek Freak έκανε αναφορά στην ομάδα που έπαιξε στην Ελλάδα, στον Φιλαθλητικό, αλλά και να έχεις σεβασμό και καλή συμπεριφορά απέναντι σε κάθε άνθρωπο. Αυτές είναι αξίες που προάγει ο αθλητισμός. Χρήσιμα μαθήματα και εξαιρετικά πρότυπα κυρίως για τα νέα παιδιά.