Skip to main content

Τέλος εποχής για τον τεράστιο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (vids)

Την απόφαση του να αποσυρθεί από τα παρκέ στα 38 του χρόνια, έκανε γνωστή ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Ισπανός γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Εστουντιάντες, ενώ το 2006 επιλέχθηκε στο νο27 του NBA Draft, για να μεταπηδήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αγωνιζόμενος σε Μπλέιζερς (2006-09), Κινγκς (09-10) και Νικς (2010).

Το 2010 επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε για μία εξαετία. Ακολούθησε η  επιστροφή στο ΝΒΑ για χάρη των Σϊξερς (2016/17), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2017-19) και η Αρμάνι Μιλάνο (2019-22), προτού επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία και ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του.

Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ο Τσάτσο κατέκτησε τρεις EuroLeague, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα στην VTB League ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, πέντε Κύπελλα Ισπανίας πέντε Super Cup Ισπανίας και δύο Κύπελλα Ιταλίας, ενώ ήταν και ο MVP της EuroLeague την σεζόν 2013/14.

Εξίσου μεγάλη ήταν η καριέρα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και με την εθνική Ισπανίας, με την οποία κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια σε Eurobasket.