Skip to main content

Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει πολύ ψηλά»

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος εξέφρασε ο Γκριγκόνις, με τον Λιθουανό γκαρντ να στέκεται μεταξύ άλλων και στην ανακαίνιση του ΟΑΚΑ. 

Αναλυτικά όσα είπε ο αθλητής των πράσινων:

Για την επιστροφή στη δράσεις με τις Εθνικές ομάδες:

«Είναι πολύ όμορφο να επιστρέφεις στην εθνική ομάδα. Βέβαια, θα ήθελα να ήμουν στην Ελλάδα και σε κάποια παραλία τώρα. Ήταν μια μακρά σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλή χαρά στο τέλος».

Για το ότι έκανε μόλις δύο προπονήσεις πριν από το φιλικό:

 «Είναι δύσκολο να πας από το ένα σύστημα στο άλλο, απλώς πας και προσπαθείς για το καλύτερο. Το επίπεδο του παιχνιδιού και της ποιότητας είναι ίσως λίγο διαφορετικό, ειδικά στα γκαρντ. Εδώ (σ.σ. στη Λιθουανία) ο προπονητής μού δίνει περισσότερα σουτ».

Για το ότι ο Μοντεγιούνας δήλωσε ότι είχε πρόσκληση από τον Γκριγκόνις να έρθει στην Ελλάδα: 

«Δεν ξέρω αν θα έχει πρόταση ή όχι. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ενέργεια και την ατμόσφαιρα. Πρέπει να βιώσεις τη ζωή στην Ελλάδα με τέτοιους οπαδούς... Πρέπει να ζήσεις αυτή την εμπειρία, δεν μπορείς να την περιγράψεις. Ο Ντονάτας σε αυτή την ηλικία ξέρει τι χρειάζεται ο ίδιος».

Για το αν έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Λορέντζο Μπράουν για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: 

«Ίσως ανεπίσημα (σ.σ. γέλια). Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί. Θα είναι απαραίτητο να 'κουβαλήσουμε' και να 'φέρουμε' περισσότερες μπάλες στα παιχνίδια. Γενικά είναι καλό που ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά. Θα είναι κάτι σαν υπερομάδα, γιατί ανακαινίζουν και το γήπεδο. Πιστεύω πως θα είμαστε στην κορυφή».

Για το γεγονός ότι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έγινε αρχηγός της εθνικής Λιθουανίας: 

«Δεν ξέρω γιατί τον επέλεξαν, δεν συμμετείχα στη διαδικασία (σ.σ. γέλια). Έχει παίξει στην εθνική πολλά χρόνια, είναι πολύ έμπειρος και έχει δει πολλές γενιές να περνάνε από την ομάδα. Η έννοια του αρχηγού σιγά-σιγά φθίνει, αλλά εκείνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία.Τον ακούμε και τον ακολουθούμε. Είναι ο άνθρωπος, που βρίσκεται εκεί για να τον ρωτάς».