Skip to main content

Μακάμπι: Λόιντ διετίας

Την απόκτηση του Τζόρνταν Λόιντ ανακοίνωσε η Μακάμπι, με τους Ισραηλινούς να δίνουν τα χέρια με τον Αμερικανό γκαρντ, για συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λόιντ θα αγωνιστεί στο Ισραήλ, καθώς το 2017 αγωνίστηκε με την Χαποέλ Ειλάτ, με την οποία μέτρησε 17,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ, όντας μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στο ΝΒΑ για χάρη των Ράπτορς, με τους οποίους αγωνίστηκε σε μόλις 11 παιχνίδια, προτού επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη, αρχικά για την Βαλένθια, για να ακολουθήσουν ο Ερυθρός Αστέρας, η Ζενίτ και η Μονακό, με την οποία πέρσι μέτρησε 10,4 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 20 συμμετοχές,  στην πορεία των Μονεγάσκων μέχρι τα Play Offs.

«Φίλοι της Μακάμπι, έπαιξα τόσες πολλές φορές απέναντι σας στο Τελ Αβίβ, όμως πάντα πίστευα πως μια μέρα θα παίξω για εσάς. Αυτό επιτέλους συνέβη και ανυπομονώ να νιώσω την συμπαράσταση και την αγάπη σας. Ας κερδίσουμε παιχνίδια μαζί. Πάμε Μακάμπι», ήταν τα λόγια του Λόιντ μετά τις υπογραφές των συμβολαίων.