Skip to main content

Τρινκιέρι: «Ξέρω ότι δεν είμαι καρχαρίας, αλλά δεν θα με φάνε σαν ψάρι»

Την επερχόμενη πολύ ενδιαδέρουσα σεζόν της Euroleague σχολίασε ο Αντρέα Τρινκιέρι, με τον έμπειρο τεχνικό να κάνει μια αλληγορική αναφορά τονίζοντας ότι η Ζαλγκίρις δεν θα φαγωθεί από τους αντίπαλους σαν μικρό ψάρι. 

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας:

«Δεν έχω την κρυστάλλινη μπάλα και ξέρω ότι ανυπομονούσα πολύ για να ξεκινήσω τη σεζόν. Η προηγούμενη χρονιά δεν τελείωσε όπως θέλαμε, οπότε σημαίνει ένα πράγμα: εμείς πρέπει να πάμε σκληρότερα και καλύτερα.

Φέραμε πολλούς παίκτες με αθλητικά προσόντα, αλλά θέλω να δω πως θα λειτουργήσουν στο γήπεδο.

Ας συγκρίνουμε την ελεύθερη αγορά της Euroleague με τη θάλασσα: υπάρχουν μεγάλοι καρχαρίες, μεγάλα ψάρια και μικρά ψάρια. Ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι λευκός καρχαρίας, αλλά δεν θέλω να με φάνε σαν μικρό ψάρι. Πρέπει να πάω για κάτι λίγο διαφορετικό, θέλω να γίνω ένα πολύ γρήγορο ψάρι, οπότε ίσως ο μεγάλος καρχαρίας να μην με φάει τόσο εύκολα!

Θέλουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Θέλουμε να αγωνιστούμε για να είμαστε στις πρώτες δέκα ομάδες της Euroleague.

Θέλω από το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει να παρουσιάσουμε ένα μπάσκετ που θα έχει πολύ ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».