Skip to main content

Σορτς: "Μεγάλη τιμή να παίξω στην Ευρωλίγκα, ήθελα να μείνω στη Παρί"

 Ο Τι Τζέι Σορτς μίλησε στο «Basketball Sphere», όπου αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας το οποίο θεωρεί τιμή, μίλησε για τον Φακούντο Καμπάτσο τον οποίο ξεχωρίζει, την αλλαγή προπονητών στην Παρί, με τον Τιάγκο Σπλίτερ να αναπληρώνει το κεν΄ο του Τόμας Ίσαλο, αλλά και για την απόφαση του να μείνει στην ομάδα της Γαλλικής πρωτεύουσας παρά τις προτάσεις που είχε λάβει από άλλες ομάδες.

Δείτε μέρος των όσων δήλωσε ο Τι Τζέι Σορτς:

Για το ότι θα συμμετέχει στην Euroleague: «Είναι μεγάλη τιμή. Είναι στόχος που είχα από τότε που ήρθα στην Ευρώπη και έμαθα τα διαφορετικά επίπεδα και τις διαφορετικές κατηγορίες. Το να αποκαλώ τον εαυτό μου παίκτη της Euroleague και να αγωνίζομαι κόντρα σε κορυφαία ταλέντα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο... Υπάρχουν πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ, κορυφαία ταλέντα που παίζουν στην Euroleague, οπότε είναι ευλογία που είμαι μέλος της λίγκας. Οι προσδοκίες μας είναι να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Καταλαβαίνω πως αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα.

Δεν είναι πλέον το Eurocup ή το FIBA Champions League, είναι πιθανότατα ένα βήμα κάτω από το ΝΒΑ αν όχι στο ίδιο επίπεδο, οπότε προσπαθώ να βρω τη θέση μου στη λίγκα και να έχω επιρροή στην ομάδα μου και να συνεχίσω να αποδεικνύω πως ανήκω στη λίγκα».

Για το εάν ξεχωρίζει κάποιο παίκτη: «Φυσικά, όσο περισσότερα μάθαινα για την Ευρώπη, τόσο περισσότερους παίκτες παρακολουθούσα αλλά νομίζω πως ξεχωρίζω τον Φακούντο Καμπάτσο. Ο τρόπος που οργανώνει την επίθεση, που σουτάρει, που βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, που είναι επιθετικός στην άμυνα, κάνει λίγο από τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει και φυσικά παίζει στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague εδώ και πολλά χρόνια, ήταν και στο ΝΒΑ. Είναι αποδεδειγμένα νικητής.

Το να μπορώ να παίξω εναντίον του. Φυσικά τώρα θα είμαστε ανταγωνιστές αλλά ταυτόχρονα μπορώ να μάθω πολλά και να τον βλέπω καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήδη τον έχω παρακολουθήσει αρκετά από όταν ήρθα στην Ευρώπη και έμαθα περισσότερα για το μπάσκετ εδώ αλλά θα είναι σουρεάλ το να φεύγω από το παρκέ και να νιώθω πως έπαιξε απέναντι σε έναν από αυτούς τους παίκτες που έβλεπα όσο προσπαθούσα να βελτιωθώ».

Για την αποχώρηση του Τόμας Ίσαλο: «Ήταν σίγουρα μια έκπληξη. Όταν βγήκε η είδηση ότι μας είχε καλέσει και είχαμε μια συνάντηση. Μοιράστηκε τα νέα μαζί μας και προφανώς εκείνη τη στιγμή έχεις ανάμεικτα συναισθήματα. Είσαι λίγο πληγωμένος, χαρούμενος, λυπημένος. Όλα όσα που περνούν από το μυαλό σου, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι απλά μια μικρή υπενθύμιση ότι πρόκειται για μια επιχείρηση, ανεξάρτητα από το τι είδους σχέσεις χτίζεις με μια ομάδα, με προπονητές και παίκτες.

Στο τέλος της ημέρας πάντα λέω ότι τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και η απόφαση που πήρε ο προπονητής είναι κάτι που με χαροποιεί. Χαίρομαι που τον βλέπω να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο, νομίζω ότι αυτό είναι το όνειρο κάθε παίκτη ή προπονητή να φτάσει μια μέρα στο ΝΒΑ, οπότε ήταν ένας παράγοντας-έκπληξη, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαι χαρούμενος για αυτόν και χαίρομαι που είναι σε ένα μέρος όπου είναι χαρούμενος και ελπίζω να συνεχίσει να είναι επιτυχημένος».

Για την πρόσληψη του Τιάγκο Σπλίτερ ως προπονητή: «Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, πάντα θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά πάντα θα υπάρχουν και κάποια καλά πράγματα. Ήταν μια καλή μετάβαση, επειδή ήταν βοηθός προπονητή για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Εθνική Βραζιλίας, είναι και στο ΝΒΑ και στη συνέχεια είχε μια μακρά καριέρα στην Euroleague και στο ΝΒΑ. Το κύριο πράγμα που πραγματικά φέρνει στην ομάδα είναι ότι είναι κάτι σαν προπονητής των παικτών. Είναι ένας πολύ νέος προπονητής, πολύ φιλόδοξος, ένας τύπος που θέλει να αποδείξει ότι ανήκει και αυτός στην ομάδα, αλλά βρίσκει τον τρόπο να συνδέεται με τους παίκτες επειδή έχει παίξει σε αυτά τα επίπεδα, οπότε είναι σε θέση να μοιραστεί διάφορες στιγμές για το τι πρέπει να περιμένουμε στην Euroleague».

Για την απόφασή του να μείνει στην Παρί παρά τις προτάσεις που είχε: «Το κυριότερο πράγμα για το καλοκαίρι μου και προφανώς όταν έμαθα τα νέα από τον προπονητή, ήταν να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντική είναι η rookie σεζόν στην Euroleague, επειδή αυτή είναι η σεζόν που πολλά μάτια σε παρακολουθούν. Υπάρχουν πολλοί προπονητές, πολλοί GMs, απλά άλλες ομάδες σε παρακολουθούν. Θέλεις να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου νιώθεις άνετα, όπου ξέρεις ότι μπορείς να έχεις μεγάλο ρόλο, ότι μπορείς να πετύχεις και αυτή είναι η διαδικασία σκέψης που ακολουθώ ενόψει του καλοκαιριού.

Ο προπονητής μας έφυγε, αλλά είχα συνομιλίες με τον GM μας για το ποιον προσπαθούσε να φέρει ως νέο προπονητή και μου άρεσε το όραμα που είχε και ένιωθα ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω το παιχνίδι μου, να μπορώ να δείξω τι μπορώ να κάνω. Για αυτό ήθελα να μείνω, και επίσης με το γκρουπ που είχαμε, είχαμε τόση χημεία μαζί. Μετά προσθέτεις μερικά ακόμα κομμάτια και ελπίζω πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα όπως τις τελευταίες σεζόν.

Το καλοκαίρι υπάρχουν πάντα πολλές φήμες για διάφορες ομάδες της Euroleague που έκαναν κρούση. Ποτέ δε μου αρέσει να μιλάω πολύ γι' αυτό, αλλά υπήρχαν άλλες ομάδες που σίγουρα με προσέγγισαν, που τηλεφωνούσαν στον ατζέντη μου και ρωτούσαν ποια ήταν η κατάστασή μου, αλλά τελικά ένιωσα ότι ήταν καλύτερο για μένα να μείνω εδώ στο Παρίσι και να ξεκινήσω τη νέα μου σεζόν εδώ».