Skip to main content

Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 74-67: Ιδανική πρεμιέρα με υπογραφή Φρανσίσκο και Μπραζντέικις

Με μια μεγάλη εντός έδρας νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν της Euroleague η ομάδα της Ζαλγκίρις, απέναντι στη Μπαρτσελόνα με 74-67, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τους Σιλβέν Φρανσίσκο και Ίγκνας Μπραζντέικις.

 Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Τρινκιέρι αιφνιδίασαν τους Καταλανούς, χτίζοντας μια μικρή διαφορά 7 πόντων, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία του Ίγκνας Μπραζντέικις, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με 21-14 υπέρ των γηπεδούχων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις συνέχισε να χτυπά από την περιφέρεια, αυξάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (41-28) την οποία και διατήρησε μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους Λιθουανούς μπροστά με 43-31.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Πεναρόγια μπήκαν με τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παρκέ της Zalgirio Arena. Έβγαλαν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και με τα καλάθια των Πάρκερ και Αμπρίνες, «ροκάνισαν» τη διαφορά και με επιμέρους σκορ 7-17 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφεραν το ματς στα μέτρα τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την μικρή διαφορά δύο πόντων, για το 50-48 στο τέλος της περιόδου. Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, ήταν σειρά των παικτών της Ζαλγκίρις να βγάλουν αντίδραση. Συγκεκριμένα, οι Φρανσίσκο και Μπραζντέικις ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια την ομάδα του Τρινκιέρι, με τους δύο παίκτες των γηπεδούχων να σημειώνουν 22 από τους 24 πόντους που πέτυχαν οι Λιθουανοί στη τέταρτη περίοδο, σφραγίζοντας τη νίκη με το τελικό 74-67.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Σιλβέν Φρανσίσκο και Ίγκνας Μπραζντέικις που πέτυχαν από 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Καταλανούς ξεχώρισε ο Νίκολας Λαπροβίτολα που σκόραρε 12 πόντους ενώ μοίρασε και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-31, 50-48, 74-67