Skip to main content

Μπαρτσελόνα-Άλμπα 88-73: Πρώτη νίκη με πρωταγωνιστή Μπριθουέλα

Η Μπαρτσελόνα "πάτησε" το γκάζι στα τελευταία δύο δεκάλεπτα του αγώνα απέναντι στην μαχητική Άλμπα Βερολίνου και πήρε την πρώτη της νίκη στην φετινή Euroleague με σκορ 00-00 μπροστά στο κοινό της. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεναρόγια ήταν ο Ντάριο Μπριθουέλα, που πέτυχε 18 πόντους.

Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς, ξεκινώντας με επί μέρους σκορ 8-0 στα πρώτα 2 λεπτά. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και μείωσαν στο καλάθι με τον Κουμάντζε (11-10) στο 6’. Μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο με +3, για το 19-16. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Μπαρτσελόνα να βγάζει ενέργεια και να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα, «χτίζοντας» τρεις φορές προβάδισμα οκτώ πόντων, με την Άλμπα να έχει απάντηση και στις τρεις προσπάθειες των Καταλανών να φύγουν, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να ξεφύγουν σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Η ανάπαυλα βρήκε τους παίκτες του Πεναρόγια να βρίσκονται μπροστά με +6, για το 43-37 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ένα σερί 10-0 των παικτών του Γκονζάλες στα μέσα περίπου του δεκαλέπτου, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (53-54), το οποίο όμως δεν κατάφεραν να διαχειριστούν, καθώς ήταν σειρά της Μπαρτσελόνα να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι, απαντώντας με δικό της σερί 10-0, κλείνοντας το δεκάλεπτο με «buzzer-beater» τρίποντο του Μπριθουέλα για το 63-54. Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, οι Μπριθουέλα και Αμπρίνες συνέχισαν να «πυροβολούν», ανεβάζοντας την διαφορά στο +15 (80-65 στο 35’), την οποία οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαχειριστούν μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ώστε να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Euroleague με σκορ 88-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-37, 63-54, 88-73