Skip to main content

Μπαρτσελόνα - Μονακό 86-71 : Άμυνα από ατσάλι και 2/2 στο "Παλάου" για τους "μπλαουγκράνα"

Η Μπαρτσελόνα έλεγξε τον ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και "σκόρπισε¨τους Μονεγάσκους με 86-71 , με τους φιλοξενούμενους να μην παίρνουν κεφάλι στο σκορ σε κανένα δεκάλεπτο. Την ευρεία νίκη των Καταλανών υπέγραψαν οι Πάντερ με 21 πόντους και Πάρκερ με 16.

Με διάθεση για όμορφο μπάσκετ μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί παίκτες μπήκαν στην εξίσωση του σκορ με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Πάντερ με 8 πόντους. Ένα τρίλεπτο ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα άνοιξε την διαφορά και την έφερε στο +8 για το πρώτο δεκάλεπτο με 26-18. Στράζελ, Ντιαλό και Μοτιεγιούνας έκαναν το 27-27 νωρίς νωρίς. Το γρήγορο μπάσκετ συνεχίστηκε και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου. Κάποια λάθη των Μονεγάσκων στο τέλος, έφερε την ομάδα του Πενιαρόγια στο 47-39 για το δεύτερο δεκάλεπτο. 

Πιο ισορροπημένο και τακτικά άρτιο ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με την Μπαρτσελόνα να ελέγχει το ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η καλή άμυνα των Καταλανών και η χωρίς έμπνευση επίθεση της Μονακό μεγάλωσαν τη διαφορά που έφτασε μέχρι και +18 με 67-49.  Ο Τζαμπάρι Πάρκερ έκανε πάρτι στην ρακέτα, ο "Λάπρο" πυροβολούσε και οι μπλαουγκράνα έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 71-54. Και ενώ φαινόταν πως είχε μπει το ... νερό στο αυλάκι για τους γηπεδούχους και θα έφταναν σε μία ευρεία νίκη ( +20 στην έναρξη του δεκαλέπτου) , ήρθε ο συνήθης ύποπτος στα τελευταία δεκάλεπτα, Έλι Οκόμπο, να προσπαθεί να βάλει μόνος του τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είχε συμπαραστάτη και κατάφερε απλά να πλησιάσει μέχρι το -11. Η Μπαρτσελόνα "πάτησε" γκάζι και έκλεισε το παιχνίδι με σκορ 86-71.

Κέβιν Πάντερ με 21 και Τζαμπάρι Πάρκερ με 16 πόντους, ήταν οι διακριθέντες για τους "μπλαουγκράνα", ενώ για την Μονακό ξεχώρισε ο Έλι Οκόμπο με 13 πόντους και 7 ασσίστ και ο Άλφα Ντιαλό με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ

Τα δεκάλεπτα : 26-18, 47-39, 71-54, 86-71