Skip to main content

Επίσημο: Μετατέθηκε για το 2022 το Eurobasket. Οι νέες ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Για το φθινόπωρο του 2022 μετατέθηκε και επίσημα το Eurobasket που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2021, όπως έγινε γνωστό, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η FIBA.

Η μετακίνηση του μεγάλου ευρωπαϊκού ραντεβού για ένα χρόνο αργότερα, ήταν αναμενόμενη, μετά και την  μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  Έτσι, το Eurobasket (αλλά και το AmeriCup) θα διεξαχθεί από 1-18 Σεπτεμβρίου 202.

Όσον αφορά την αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών, θα διεξαχθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα από 17-27 Ιουνίου 2021.

Επίσης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε στην δημοσιότητα και τις νέες ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά.

Έτσι, οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανάμεσα τους και η Εθνική μας ομάδα, θα το κάνουν σε παιχνίδια που θα διεξαχθούν από 22/6 μέχρι 4/7.

Τέλος, προκειμένου να μην… καούν οι παίκτες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, το παράθυρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, θα διεξαχθεί ένα μήνα νωρίτερα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για το Eurobasket και το AmeriCup.

22.png