Skip to main content

Καντέρ: «Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει την πανδημία για να παγιώσει την δύναμη του»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού, εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο «Foxnews.com» Ο Ενές Καντέρ.

«Η χώρα βρίσκεται σε περιορισμό και προφανώς όλα είναι απρόβλεπτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τουρκική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την πανδημία για να παγιώσει την δύναμή της ακόμα περισσότερο και να παρουσιαστεί ως σωτήρας.

Ακόμα και τώρα που υπάρχει η εξάπλωση του ιού, η κυβέρνηση δεν έει αλλάξει τρόπους καταστολής. Οι γεμάτες φυλακές είναι το τέλειο πεδιό αναπαραγωγής του ιού, αλλά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αφήσει τους εγκληματίες να κυκλοφορούν, αλλά όχι τους πολιτικούς κρατούμενους. Πρόκειται για μία σαφή απεικόνιση του μίσους και της αδιστακτότητάς της» υποστήριξε ο άσος των Σέλτικς, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν του επιτρέπεται καν να επικοινωνήσει με την οικογένεια του.

«Η οικογένειά μου είναι στην Τουρκία και ελπίζω να είναι ασφαλής. Δε μπορώ να τους μιλήσω επειδή φοβάμαι ότι αν επικοινωνήσω με τη μητέρα μου ή την αδελφή μου αυτό θα θεωρηθεί εγκληματική ενέργεια. Μοιάζει απίστευτο, αλλά αυτό το περνάω εδώ και μισή δεκαετία».