Skip to main content

Ανοικτός σε προτάσεις ο Σβεντ (pic)

Ο εκπρόσωπος του Αλεξέι Σβεντ μίλησε για τον πελάτη του και τόνισε ότι μετά από χρόνια θα είναι και πάλι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδες τις αρεσκείας του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα εξετάσει και την προοπτική του NBA.

Στα 32 του χρόνια, ο Ρώσος γκαρντ παραμένει ένας από τους κορυφαίους παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ κι ένας από τους πιο δεινούς εκτελεστές των γηπέδων της EuroLeague.

Μετά από τέσσερις σεζόν στη Χίμκι, σε λίγο καιρό ο Σβεντ θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με την ομάδα της αρεσκείας του, ενώ σύμφωνα με τον ατζέντη του, Όμπραντ Φίμιτς, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο NBA, την ώρα που δύο ομάδες της EuroLeague έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Αλεξέι Σβεντ θα είναι free agent. Πριν ξεσπάσει η πανδημία ήμασταν σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο με τη Χίμκι. Εξέφρασαν τη θέληση να τον κρατήσουν στη Μόσχα και ο Αλεξέι νιώθει σαν στο σπίτι του. Δύο ομάδες της EuroLeague έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον Σβεντ. Θέλει όμως να κοιτάξει προσεκτικά αν θα ενδιαφερθούν ομάδες του ΝΒΑ.

Περιμένουμε να κοπάσει η κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Μετά θα αποφασίσουμε για το μέλλον του Αλεξέι», ήταν τα λόγια του ατζέντη του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηγέτης της Χίμκι αγωνίστηκε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού από το 2012 έως και το 2014 με τις φανελες των Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Ρόκετς και Νικς, πρωτού επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Χίμκι.

Τη φετινή σεζόν ο Σβεντ αγωνίστηκε σε 26 ματς της EuroLeague και μέτρησε 21.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ.