Skip to main content

Η Σερβία θέλει να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της EuroLeague και του EuroCup

Ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στη EuroLeague, προκειμένου η πόλη να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της φετινής της διοργάνωσης εφόσον αυτή συνεχιστεί.

Ο Γκόραν Βέσιτς, μίλησε στην Blic και επιβεβαίωσε πως υπάρχει πρόθεση αλλά και επίσημο αίτημα από την πρωτεύουσα της Σερβίας προς τον Τζόρντι Μπερτομέου, προκειμένου  πόλη να φιλοξενήσει τα εναπομείναντα παιχνίδια αλλά και την τελική φάση της EuroLeague:

Συγκεκριμένα είπε ότι:

«Είναι αλήθεια πως έστειλα επιστολή στην Ευρωλίγκα για λογαριασμό του Βελιγραδίου. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες της προσφοράς μας γιατί είναι μία μυστική συνεργασία. Ανταγωνιζόμαστε με πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που είναι πλουσιότερες από εμάς. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη για τη διοργάνωση ενός τέτοιου event από το Βελιγράδι. Με εξαίρεση τους αγώνες ποδοσφαίρου, ο τελικός της Ευρωλίγκας θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο φέτος. Ωστόσο, η επιλογή της πόλης που θα πραγματοποιήσει την τελική φάση θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες που εξαρτώνται από την επιδημία του ιού COVID-19. Θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιλεχθεί το Βελιγράδι».

Οι Σέρβοι όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς πρότειναν στη EuroLeague να ολοκληρώσει εκεί και το EuroCup και συγκεκριμένα στο Νόβι Σαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της της χώρας.

Το σενάριο όμως δεν φαντάζει και ιδιαίτερα πιθανό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Βελιγράδι φιλοξένησε την τελική φάση της EuroLeague το 2018. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των χωρών που φέρεται να εξετάζει η διοργανώτρια αρχή για τη συνέχεια της EuroLeague είναι η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Λιθουανία, ενώ η οριστική απόφαση για το μέλλον της σεζόν αναμένεται να παρθεί στα μέσα του μήνα.