Skip to main content

«Θα υποφέρει το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, οι ετήσεις απώλειες θα είναι στα 5.5 εκατ. ευρώ»

Για ακόμα μία φορά άνθρωπος της ΤΣΣΚΑ αναφέρεται στην οικονομική ζημιά των Μοσχοβιτών από τη διακοπή.

Ο Αντρέι Βατούτιν έχει μιλήσει πολλές φορές για την απώλεια εκατομμυρίων που έχει προκαλέσει στην ΤΣΣΚΑ η πανδημία (σ.σ. έχει κάνει λόγο μέχρι και για μείωση της τάξης του 30% στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν), με τον διευθυντή επικοινωνίας των πρωταθλητών Ευρώπης να τονίζει ότι η μείωση του μπάτζετ είναι αναπόφευκτη.

Μιλώντας στο «sports.ru», ο Νικολάι Τσινκέβιτς υποστήριξε ότι:

«Ακόμη και το καλύτερο κλαμπ της Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ, που ανήκει σε μία τεράστια εταιρία όπως είναι η “Nornickel”, το μπάτζετ της θα υποφέρει αναπόφευκτα. Ήδη, εκτιμάται πως οι ετήσιες απώλειες θα είναι ύψους 450 εκατ. ρουβλιών (σ.σ. περίπου 5,5 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω της συναλλαγματικής διαφοράς, αφού τα περισσότερα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών έχουν υπογραφεί σε ξένο νόμισμα.

Πιθανότατα, την επόμενη σεζόν να γίνουν παιχνίδια χωρίς κόσμο και αυτή είναι άλλη μία μείωση στο εισόδημα. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλήσαμε για αναπροσαρμογή των συμβολαίων και προτείναμε στην Ευρωλίγκα να φτάσει σε μία συμφωνία γενικής μείωσής τους. Πράγματι, από την άλλη η κρίση αυτή θα έχει καμία θετική επίδραση, καθώς οι απαιτήσεις των παικτών θα πέσουν, αφού θα δυσκολεύονται οι ομάδες οικονομικά».