Skip to main content

NCAA: Νέες κατηγορίες για Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο έχει και πάλι μπελάδες καθώς μετά από έρευνα του NCAA, o τέως προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν της Εθνικής ομάδας αντιμετωπίζει και εκ νέου κατηγορίες και απειλείται με τιμωρία που μπορεί να τον κρατήσει αρκετό καιρό μακριά από τους πάγκους.

Το πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, του οποίου ήταν προπονητής και ξέσπασε το σκάνδαλο το 2017, έλαβε προειδοποίηση για την παράνομη «επιστράτευση» του Μπράιαν Μπόουεν και την κατάθεση ύψους 25.000 δολαρίων στον παίκτη, που λίγο αργότερα κατέληξε στην απόλυση του Ρικ Πιτίνο.

Ο Αμερικανός προπονητής κατηγορείται και πάλι, καθώς η έρευνα καλύπτει τη διετία 2016-17 και 2017-18, ενώ σύμφωνα με τα Μέσα των ΗΠΑ, ακόμα επτά κολέγια έχουν μπει στη λίστα ερευνών για παραβάσεις κανονισμών.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS, μετά την έρευνα του NCAA ο Ρικ Πιτίνο «απέτυχε να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα συμμόρφωσης», αφού κατηγορείται ότι γνώριζε για την παράνομη προσέγγιση του παίκτη αλλά δεν ενημέρωσε.

Σε περίπτωση που ο Αμερικανός κόουτς κριθεί ένοχος, τότε η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τιμωρία που θα φτάνει το 50% των αγώνων του Iona. Την ίδια στιγμή ενδέχεται να του επιβληθούν περιορισμοί στον τρόπο που μπορεί να προσεγγίζει παίκτες, αφού θα θεωρηθεί υπότροπος.

Εκπρόσωπος του Λούιβιλ δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει κάποια τιμωρία, δεν μπορεί όμως και να το εγγυηθεί. Ο ιδιος δηλωσε πως δεν μπορεί να προβλεψει αν θα υπάρξει απόφαση για τον αποκλεισμό του κολεγίου, τονίζοντας ότι το NCAA πρέπει να λάβει υπόψη τις προσπάθειές που έχει κάνει στο πρόγραμμα.

Ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας για το θέμα είπε πως:

«Διαφωνώ με τις κατηγορίες και θα ακολουθήσω το πρωτόκολλο για να αντικρούσω τις κατηγορίες. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω το θέμα σεβόμενος τους κανονισμούς του NCAA». Το κολέγιο του Iona που προσέλαβε τον Πιτίνο, σημείωσε ότι είναι ενήμερο για τη διαδικασία και το περιεχόμενο των ερευνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Πριν από την πρόσληψη του προπονητή Πιτίνο, διεξήγαμε εκτεταμένη έρευνα. Στηρίζουμε τον προπονητή».