Skip to main content

Βασιλακόπουλος: «Θα υπάρξουν πρωταθλητές και άνοδοι ομάδων, με 16 η Α1»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοίνωσε ότι την θα υπάρξουν και πρωταθλητές και άνοδοι από τα Εθνικά Πρωταθλήματα παρά την οριστική διακοπή, όχι όμως και υποβιβασμοί. Και εξήγησε ότι η επόμενη σεζόν στην Basket League πρέπει να έχει 16 ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή «Face2Face» του Sdna:

Για την καραντίνα: «Τι να κάνουμε; Ήμουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Ζήσαμε στιγμές τρομολαγνείας, κατά κάποιον τρόπο, αλλά πιθανώς να ήταν υποχρεωτικό αυτό να γίνει για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, δεν δέχομαι το "ας πεθάνουν κάποιοι". Η ζωή είναι πάνω από όλους κι από όλα».

Για την διακοπή των πρωταθλημάτων: «Δεν πήγαινε πιο πέρα. Αναβάλλαμε πρώτοι τα πρωταθλήματα. Με τις εξελίξεις που υπάρχουν κι επειδή κυρίαρχο είναι πλέον το "ΧΑΜ", το μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρχει με αυτό το τρίπτυχο. Θα ήταν γελοίο να μπούμε στα γήπεδα με μάσκες».

Για τη Superleague 1 και ότι συνεχίζει το πρωτάθλημα : "Πιστεύω ότι υπάρχουν πιέσεις από εξωαθλητικούς παράγοντες για να συνεχιστεί. Δεν πιστεύω ότι ούτε οι αθλητές το επιθυμούν. Θεωρώ ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι. Είναι σαν εκβιασμός στον ποδοσφαιριστή. Όπως δεν θέλουμε κι εμείς οι χορηγοί να κάνουν μείωση των συμβολαίων, το ίδιο θα πρέπει να είναι ελαστική και η σχέση με τους αθλητές».

Για την οικονομική ζημιά της ΕΟΚ: «Πολύ μεγάλη ζημιά, διότι ήδη οι χορηγοί έχουν αρχίσει να θέτουν ζήτημα επανασυζήτησης. Έχει αναβληθεί το Προολυμπιακό, το Eurobasket, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο κεντρικός χορηγός προβάλλει δικαιολογημένα το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει δράση. Ζητά μία μεταφορά της σύμβασης ουσιαστικά. Θα το συζητήσουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν να συνέλθει κι όχι μέσω τηλεδιασκέψεων. Αυτά δεν είναι Συμβούλια, αν ο ένας δεν βλέπει τον άλλον. Χρειάζεται σοβαρή συζήτηση, ανάλυση κι απόφαση. Η ζημιά είναι γύρω στις 600 χιλιάδες».

Για το αν θα υπάρξουν πρωταθλητές, άνοδοι και υποβιβασμοί: «Θα έχουμε με βάση τις ισχύουσες βαθμολογίες κι αν χρειαστεί να γίνει κάποιος αγώνας, θα μετατεθεί για όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν θα γίνουν επαναστατικές αναδιαρθρώσεις, αλλά εκεί που δεν πρέπει να υπάρξει υποβιβασμός κάποιων ομάδων μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, δεν θα υπάρξει. Άνοδος θα υπάρξει, όμως, γιατί θα είναι άδικο να μην υπάρξει».

Για τον κίνδυνο να μην πληρωθούν κάποιοι αθλητές στην Α2: «Υπάρχουν συμβόλαια, δεν είναι εύκολο να πουν ότι δεν πληρώνουν. Θα πρέπει όμως όλες οι πλευρές να δείξουν κατανόηση. Είναι μία πρωτοφανής περίοδος. Δεν θα πρέπει να αδικηθούν οι αθλούμενοι. Θα πρέπει να μοιραστεί η ζημιά στον καθένα ανάλογα με την γενική ευθύνη που έχει».

Για την Basket League: «Στην Α1 έχει μπει λουκέτο με ομόφωνη απόφαση των ομάδων. Έχουν διακόψει το πρωτάθλημα. Παραμένουν τα διαδικαστικά ανόδου, υποβιβασμού, τα οποία θα αποφασιστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι θέμα ημερών. Θα είναι λιγάκι άδικο να μην αναδειχθεί πρωταθλητής, όπου είναι εμφανέστατο το ποιος προηγείται. Θα είναι και κάπως άδικο να μην ανεβάσεις ομάδες. Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί. Πρέπει να μείνουν όλες οι ομάδες της Α1 και να ανέβουν από την Α2 αυτές που προβιβάζονται. Ο Βασιλακόπουλος έχει μία πορεία μακρόχρονη, δεν θα αποτολμήσω να σβήσω μία ιστορία που έχω γράψει. Για μένα, αυτό που κάνω είναι τίμιο. Η Α1 θα πρέπει να έχει 16 ομάδες του χρόνου. Τις απόψεις μου τις ξέρει κι ο ΕΣΑΚΕ».

Για την Ευρωλίγκα και το αν βλέπει στρατηγική στις αποφάσεις της: «Τον Ολυμπιακό τον έστειλαν στο Βερολίνο εν μέσω Covid. Έφτασε στο αεροδρόμιο κι επέστρεψε. Ο τρόπος που παίρνουν αποφάσεις είναι παράξενος. Υπάρχει ένα σύστημα διαφόρων, αντικρουόμενων συμφερόντων των ανθρώπων που διοικούν την Ευρωλίγκα. Έχει καταντήσει να είναι μονοπρόσωπη εταιρεία κι εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ανταποκρίνονται στις αθλητικές αρχές, αξίες και ιδέες. Είναι εμπορική κι αντιαθλητική συμβίωση. Γι' αυτό δεν έχει κάνει και τίποτα. Απέτυχε πλήρως και μετά το 2000. Σήμερα, όλα τα σωματεία που μετέχουν στην Ευρωλίγκα έχουν ζημιά. Ας μας πει ένας ότι κέρδισε έστω και 1 ευρώ. Έχει μεγάλη αρνητική συμμετοχή και η FIBA. Φταίει κι εκείνη σε ένα μεγάλο μέρος, διότι δέχθηκε να γίνει αυτό το πράγμα από το 1992 ουσιαστικά. Δυστυχώς, η FIBA υπέθαλψε κάποιους ανθρώπους τότε που υποσχέθηκαν πράγματα. Βρήκαν και μία εταιρεία που τους εγκατέλειψε αμέσως, γιατί κατάλαβε ότι δεν ήταν σοβαρή κατάσταση. Έτσι υπάρχει αυτή η διάσπαση που όχι μόνο δεν ωφέλησε κανέναν, αλλά αντίθετα κι αγωνιστικά και οικονομικά ήταν τεράστιο λάθος. Τα σωματεία δεν είχαν έσοδα και είδαν τους προϋπολογισμούς τους να ανεβαίνουν».

Για το πλάνο συνέχισης της Ευρωλίγκας: «Αυτά τα λέει όλα, διότι παίζονται παιχνίδια τώρα μεταξύ του Μπερτομέου και των χορηγών. Τελικά θα καταλήξουν στα δικαστήρια. Το πλάνο δεν είναι εφικτό. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τα Υπουργεία Υγείας, δεν επιτρέπουν να γίνουν οι αγώνες. Πότε θα γίνουν οι αγώνες; Τον Αύγουστο; Και πότε θα αρχίσει η επόμενη σεζόν; Να είμαστε σοβαροί. Σε κλειστό χώρο δεν μπορούν να μπουν τώρα οι αθλητές. Το κεκλεισμένων των θυρών θα γελοιοποιήσει την κατάσταση. Ο κόσμος είναι συστατικό στοιχείο του αθλητισμού και βοηθά και τη δράση. Αν δεχθούμε ότι η υγεία είναι πάνω απ' όλα, θα πρέπει να περιμένουμε την επιστημονική κοινότητα να μας δώσει διαβεβαιώσεις. Διαφωνώ με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Διαφωνώ και την ύπαρξη μίας τέτοιας ποινής. Έχετε σκεφτεί τον αθλητή να μπαίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχει κανένας; Όλα είναι σχετικά. Πάνω απ' όλα είναι η υγεία. Στο θέαμα συμβάλλει και ο θεατής. Καλό είναι να βγει ένα φάρμακο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο αθλητισμός είναι κοινωνική έκφανση. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πώς θα είναι αύριο η κοινωνία, δεν ξέρουμε και για τον αθλητισμό. Θα υπάρξουν συντριπτικές μεταβολές και θα τις υποστεί και ο αθλητισμός».

Για τη συζήτηση για επανέναρξη δράσης της Ευρωλίγκας στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, όταν έχει σταματήσει η μπασκετική δράση στην Ελλάδα: «Καλά εντάξει, σε κουβέντα να βρισκόμαστε είναι όλα αυτά. Η Ευρωλίγκα έγινε για να φέρει έσοδα. Έφερε; Το αντίθετο έγινε».

Για τα συμβόλαια των παικτών και την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν θα βάλω ποσοστά, αλλά όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Οι αθλητές λένε "εγώ τα φέρνω, εγώ τα παίρνω". Ε, φέρτα και πάρτα».

Για το αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσουν την Ευρωλίγκα: «Το ελληνικό μπάσκετ τούς περιμένει με ανοικτές αγκάλες. Η λύση δεν ήταν η Ευρωλίγκα. Καλό είναι να επανέλθουν στον δρόμο της FIBA, να βάλουν τη δική τους φωνή κι άποψη και να καταφέρουν να φτιάξουν μια διοργάνωση που θα τους φέρει και περισσότερα έσοδα με το φυσιολογικό τρόπο και τη φυσιολογική αρχή, την Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης, απέτυχε».

Για την απόφαση του BCL για Final 8 τον Σεπτέμβριο: «Σ' αυτές τις αποφάσεις λείπει η ευθύνη. Ο Σεπτέμβρης θα 'ρθει και δεν το βλέπω εφικτό να γίνεται αυτό. Όπως είπα, δεν ρίχνω τα βάρη μόνο στην Ευρωλίγκα, γιατί και η FIBA έχει τεράστιες διακυμάνσεις. "Έφυγε" κι ο Μπάουμαν και είμαστε σε μία φάση μετάβασης».

Για το ότι συμπίπτουν αγώνες των Εθνικών ομάδων με αγώνες της Ευρωλίγκας: «Το πήρατε από το στόμα μου, είναι γελοιοποίηση του αθλήματος. Να παίζει η Εθνική και την ίδια μέρα να παίζει μία ομάδα στην Ευρωλίγκα».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Δεν είχα έρθει σε ρήξη, ούτε είμαι υπεύθυνος εγώ για τη διαιτησία. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, ακόμη και μίας ήττας. Η μετάθεση είναι το χειρότερο πράγμα. Το πρώτο θύμα της μετάθεσης είναι η διαιτησία. Γίναμε όλοι ειδικοί. Είμαι τόσα χρόνια στο μπάσκετ κι ακόμη δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό.

Δεν ήμασταν ποτέ σε σύγκρουση. Έχουμε μια σχέση, όπως αυτή που πρέπει να έχει ένας πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Αυτό που είπε ο κ. Αγγελόπουλος για μένα, το έχει πει και ο Υφυπουργός. Δεν του πέφτει λόγος γι' αυτό του κ. Αγγελόπουλου».

Για την Εθνική ομάδα και τον Ρικ Πιτίνο: «Αυτή τη στιγμή, ο Πιτίνο είναι στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα με το NCAA. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση. Είχαμε μιλήσει όταν πήγε στις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε επαφή. Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέση ζωηρή και ζωντανή ανάμεσα στον Πιτίνο και το ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα είναι προπονητής του χρόνου, γιατί δεν ξέρουμε αν θα του δώσει το κολέγιο τη δυνατότητα να είναι στην Εθνική ομάδα. Εγώ βέβαια θα μιλήσω μαζί του και θα το είχα κάνει ήδη, αν δεν είχε αυτή την περιπέτεια. Όταν περάσει αυτή η φάση, βεβαίως θα μιλήσω. Η Εθνική χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χρόνο και είναι πολύ καλή Εθνική ομάδα. Είναι μία ομάδα που μπορεί πάλι να φέρει επιτυχίες».

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής κι αν ο προπονητής θα είναι Έλληνας: «Γιατί δεν ρωτούν όλοι αυτοί τον Ιτούδη ή τον Σφαιρόπουλο; Έχουμε απευθυνθεί και στους δύο και μας έχουν πει ότι δεν μπορούσαν. Έγινε πριν κανά χρόνο αυτή η κρούση, σχεδόν ταυτόχρονα και στους δύο. Πάντα είμαι υπέρ του Έλληνα προπονητή, αλλά πρέπει να είναι διαθέσιμος. Το θέμα είναι να μπορεί να διαθέσει χρόνο κι όλες τις ικανότητές του στην Εθνική μας ομάδα».

Για την απόλυση του Παναγιώτη Γιαννάκη: «Δεν απέλυσα κανέναν Γιαννάκη, απλά προτίμησε να πάει σε σωματείο και να δουλέψει. Δεν είχα κανένα πρόβλημα».

Για τον Πεδουλάκη: «Αυτή τη στιγμή προηγούνται τα άλλα ονόματα που αναφέραμε, με τα οποία δεν έχουμε κόψει επικοινωνία κι επαφές. Ο Ιτούδης κι ο Σφαιρόπουλος είναι εν δυνάμει προπονητές της Εθνικής. Για τον Ιτούδη είχα πάει και στην Μόσχα, αλλά ο Βατούτιν δεν του επέτρεψε να είναι και στην Εθνική ομάδα. Γι' αυτό λέω ότι η Ευρωλίγκα κάνει μεγάλο κακό. Διχάζει γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, χωρίς μάλιστα να προσφέρει όσα είχε υποσχεθεί».

Για τις εκλογές στην ΕΟΚ: «Το πρώτο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα ξεπεράσουμε την καταιγίδα του κορονοϊού. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Βλέπω ότι υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος κι αυτό είναι καλό. Δεν έχω άποψη για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Λογικά θα πάμε το επόμενο τετράμηνο των Ολυμπιακών Αγώνων που αναβλήθηκαν για πολύ σοβαρό λόγο».

Για το αν θα είναι υποψήφιος: «Αν ισχύει ο νόμος, δεν μου επιτρέπεται να είμαι υποψήφιος. Έκαναν έναν νόμο ειδικά για τον Βασιλακόπουλο. Το αν θα είμαι είναι άλλο θέμα. Βεβαίως και θα προσβάλλω το νόμο ως αντιδημοκρατικό. Μπορώ να βάλω κι άλλα επίθετα, αλλά δεν χρειάζεται σ' αυτή τη φάση. Τέτοιοι ηλικιακοί ρατσισμοί είναι ανεπιτρεπτοι κι απαράδεκτοι. Στην ΔΟΕ οι αντίστοιχοι περιορισμοί μπήκαν από την ίδια την ΔΟΕ. Δεν ξέρω γιατί το έκανε ο κ. Αυγενάκης, ρωτήστε τον. Έκανε μια παρέμβαση για να περάσει αυτό».

Για όσους λένε ότι έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή του και πρέπει να αποχωρήσει: «Αυτοί που το λένε ας πείσουν τη Γενική Συνέλευση. Εγώ δεν διορίζομαι, πάω στη Γενική Συνέλευση και ψηφίζομαι».

Για το αν υπάρχουν σωματεία-σφραγίδες: «Οχι, όχι, είναι μία αυθόρμητη έκφραση λαϊκής βούλησης. Πουθενά δεν υπάρχουν στον αθλητισμό».

Για το αν είναι και θέμα πείσματος: «Όχι, γιατί να είναι πείσμα; Από την ώρα που οι δυνάμεις σου το επιτρέπουν, γιατί να είναι πείσμα;».

Για τους υπόλοιπους υποψήφιους: «Αυτό είναι ευχάριστο και για την Διοίκηση, γιατί δείχνει ότι το μπάσκετ έλκει κόσμος και θα εμφανιστούν -αν εμφανιστούν γιατί πάντα πριν από τις εκλογές, υπήρχαν διάφορες εκφράσεις ανθρώπων που έλεγαν ότι ήθελα να εμφανιστούν αλλά δεν το έκαναν στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί. Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση: να επικρατήση σύνεση, ψυχραιμία και ήθος, γιατί τελικά το μπάσκετ θα βγει ζημιωμένο».

Για το τι θα γίνει αν δεν κριθεί αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο: «Η διαδρομή μου έχει αποδείξει ότι δεν επιζητώ να βρω αχυρανθρώπους. Από την ώρα που η Ελληνική δημοκρατία δεν μου επιτρέψει να είμαι υποψήφιος, τότε τι να κάνουμε;».

Για την άποψη ότι θα έπρεπε να βρεθούν στην ηγεσία παλιοί παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ: «Ευχαρίστως, κι έχω κάνει και προτάσεις που απερρίφθησαν. Είναι άλλο όμως το πολύ μεγάλος αθλητής κι άλλο η άσκηση διοίκησης. Το ένα δεν είναι εχέγγυο επιτυχίας στο άλλο. Μακάρι να βρεθούν παιδιά μέσα από τον χώρο και να προχωρήσουν. Η απάντηση που είχα πάρει από κάποιους είναι ότι θέλουν να ασχοληθούν με άλλους τομείς».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Τι να σας πω; Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί, αγωνίζεται, αλλά δεν έχει συγκεκριμένο μπούσουλα και κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα δουλεύει. Δεν έχει αλλάξει κάτι από όταν πέρασε το νομοσχέδιο. Πιστεύω ότι παρασύρθηκε σ' αυτή την κατεύθυνση. Έχω μάθει να μην κρατάω κακίες. Είναι εργατικός, δεν μπορώ να μιλήσω αρνητικά. Έχω μόνο μια συμβουλή να του δώσω: να μην μπλέκει πολύ στα πόδια των διοικούντων γιατί τελικά θα τον φθείρουν. Πολιτικό πρόσωπο είναι, οπότε οι λόγοι πίσω από το νομοσχέδιο είναι πολιτικοί. Έχω μία γνωστή πολιτική ένταξη κι ενδεχομένως κάποιοι να τον παρότρυναν με 10 σειρές σε ένα νομοσχέδιο, να με φάνε».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League κι αν έχει συζητήσει για την επιστροφή: «Έχω προσπαθήσει μέσω τρίτων να μιλήσω με τους κ. Αγγελόπουλους, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Είναι απώλεια και πληγή μεγάλη, που ελπίζω να διορθωθεί. Δεν έχω άλλη απάντηση».

Για το λόγο που δεν θέλει να επεκταθεί σε αυτό το θέμα: «Δεν είμαι ο αρμόδιος, δεν αποφεύγω να μιλήσω. Το στόμα μου δεν μπορούν να μου το κλείσουν, αλλά δεν έχω αρμοδιότητα και δεν πρέπει να μιλήσω. Ας μιλήσουν αυτοί που κρατάνε αυτό το σωματείο. Ο καθένας που δεν βγαίνει προπονητής, να λέει να αλλάξει η διαιτησία».

Για την ατάκα πως «ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει στην Basket League με πρόεδρο της ΕΟΚ τον Βασιλακόπουλο»: «Και τι να κάνω τώρα; Δηλαδή αν αυτό το πει μεθαύριο άλλος πρόεδρος, είναι πράγματα αυτά; Έχουμε χάσει ήδη 10 λεπτά συζητώντας αυτά τα πράγματα».

Για το αν η ΕΟΚ θα πρέπει να παραχωρήσει τη διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ: «Είναι δυνατόν; Αυτά έχουν κριθεί παγκοσμίως εδώ και καιρό. Είναι δυνατόν 14 σωματεία να μαζευτούν να σκοτώνονται για το ποιος θα είναι διαιτητής. Πάντα όποιος χάνει θα φωνάζει. Κάθε φορά θα αλλάζουμε το σύστημα; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να τα συζητάμε και να θίγουμε το θεσμό της διαιτησίας. Η διαιτησία δεν μπορεί να πάει στα χέρια 14 ατόμων που αντιδικούν για το αθλητικό αποτέλεσμα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αν θα είναι στην Εθνική: «Είμαστε σε μία συνεχή επαφή με τον ίδιο. Το παιδί ήθελε να είναι στο Προολυμπιακό κι ελπίζω θα είναι. Και με τον Ντόρσεϊ έχουμε συζητήσει, και με τον Όγκαστ και με τον Μήτρου-Λονγκ. Πιστεύω ότι τα θέματα με τα διαβατήριά τους είναι διοικητικά και θα επιλυθούν».

Για το τι έχει λείψει από την Εθνική τα τελευταία χρόνια: «Εσείς θεωρείτε επιτυχία μόνο το μετάλλιο. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Οι ΗΠΑ βγήκαν κάτω από την 4άδα στο τελευταίο Παγκόσμιο. Εμείς είχαμε απουσίες στα προηγούμενα τουρνουά. Αν είναι παρόντες όλοι, η ελληνική ομάδα είναι πάρα πολύ ψηλά. Το θεωρούσα σχεδόν βέβαιο ότι θα είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το ότι επιτρέπονται έξι ξένοι στην Basket League: «Είναι κι αυτό μία πίεση που άσκησαν κάποιοι στην Πολιτεία, ώστε να αυξήσουν την παρουσία των ξένων παικτών. Και ποιοι είναι οι ξένοι παίκτες; Στον αγωνιστικό χρόνο, είναι το 80% της ομάδας. Είμαι ο πρώτος που είναι εναντίον σε αυτό. Να πάμε στους τέσσερις, να πάμε στους τρεις. Xωρίς φυλετική διάκριση, γιατί θα πρέπει μία ομάδα να έχει έξι έγχρωμους παίκτες. Απορρίπτονται από μεγάλες ομάδες και τους φέρνουν εδώ οι μανατζαρέοι».

Για το αν θα υπάρξουν τώρα ευκαιρίες για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες: «Ναι, είμαι βέβαιος ότι η κρίση θα φέρει μία νέα εικόνα που θα είναι πιο θετική. Γιατί θα προσγειωθούν και κάποιοι που νομίζουν ότι με 5-10 δεκάρες θα πάρουν το πρωτάθλημα».

Για όσα ακούγονται σχετικά με τον στοιχηματισμό στην Basket League: «Μα δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι η μεγαλύτερη κατάρα της αθλητικής οικογένειας είναι το στοίχημα; Το λέω χρόνια. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, είναι και θέμα Πολιτείας».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον λόγο που δεν είναι δίπλα στον Βασιλακόπουλο στην ομοσπονδία: «Δεν επιλέγω εγώ τον διάδοχο. Εμένα δεν με βοήθησε κανένας, έγινα σύμβουλος, γενικός γραμματέας και στη συνέχεια πρόεδρος. Τον γνωρίζω από μικρό παιδί, δεν θέλω να συνεχίσω».

Για τον Νίκο Γκάλη: «Έχω μία καλή σχέση μαζί του. Έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής, τον σεβόμαστε και δεν μπορούμε να του επιβάλουμε κάτι που δεν θέλει ο ίδιος. Έχουμε συζητήσει μαζί του εδώ και χρόνια. Σέβομαι τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει, όπως είπα».

Για το ντοκιμαντέρ «The Last Dance»: «Δεν το παρακολουθώ, δεν με ενδιαφέρει και δεν θα απαντήσω. Είναι άλλος κόσμος, από αυτόν που πιστεύω».