Skip to main content

Βάσκεθ: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Euroleague στο Παρίσι»

Ο Φραν Βάσκεθ αποφάσισε να κρεμάσει την φανέλα του, μετά από μία πολύχρονη καριέρα , με τον 37χρονο σέντερ της Σαραγόσα να κάνει έναν απολογισμό στα όσα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

«Έπαιξα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου εκτός του ΝΒΑ και αυτός ήταν πολύ σημαντικό. Για μένα ήταν προνόμιο που πέρασα 19 χρόνια στη λίγκα ACB. Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα καλύτερα όνειρά μου. Έφτασε όμως ο καιρός να αποχαιρετήσω το μπάσκετ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βάσκεθ, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχω συμβόλαιο με τη Σαραγόσα και φυσικά θα το τιμήσω αν επιστρέψουμε για να ολοκληρωθεί η σεζόν», υποστήριξε ο Βάσκεθ, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση της Euroleague το 2010.

«Με την Μπαρτσελόνα πέρασα έξι υπέροxα χρόνια. Αγαπώ την Βαρκελώνη γιατί εκεί γεννήθηκε ο γιος μου. Καταφέραμε σπουδαία πράγματα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την κατάκτηση της Euroleague το 2010 στο Παρίσι. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Παίξαμε απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης με παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Δεν θα πω όμως άλλα ονόματα γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ».

Τέλος, ο Ισπανός σέντερ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ.

«Έρχονται νέες προκλήσεις. Θα ήθελα να μείνω στο χώρο του μπάσκετ. Έχω ακόμη πολλά να αποδείξω. Ελπίζω να μπορώ να δείξω ό,τι με έχουν διδάξει τόσοι προπονητές».