Skip to main content

Κούκοτς: «Δεν χρειάζονται playmakers σήμερα, κορυφαίος ο Ντουράντ»

Ο Τόνι Κούκοτς έβγαλε το καπέλο στον Κέβιντ Ντουράντ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη του NBA κι εξήγησε το λόγο.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης, τη φανέλα του οποίου έχει φορέσει για να προπονηθεί ο «KD», κάλεσε τον κόσμο να τον ρωτήσει ό,τι θέλει στο Reddit και όταν ένας φίλαθλος τον ρώτησε ποιος είναι ο αγαπημένος του point guard στη λίγκα, εξήγησε πως:

«Το μπάσκετ δεν χρειάζεται πλέον playmaker, κάποιον που ψάχνεις για να βάλει τη μπάλα στο παρκέ. Στη σημερινή εποχή, υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες με πολλαπλά ταλέντα, που είναι σχεδόν χάσιμο χρόνο να ψάχνεις τον playmaker που θα βάλει τη μπάλα στο παρκέ για να ξεκινήσει μία επίθεση.

Πολλές φορές ο ΛεΜπρόν παίζει λανθασμένα ως point guard, κάτι το οποίο είναι υπέροχο. Ο Κέβιν Ντουράντ, κατά την άποψή μου, είναι ο καλύτερος παίκτης στο NBA. Μπορεί άνετα να βάλει τη μπάλα στο παρκέ. Έχει ένα στιλ που στην τριγωνική επίθεση έδινε το δικαίωμα σε έναν από εμάς να τρέχουμε, να ποστάρουμε ή να γεμίζουμε τις γωνίες. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις έναν point guard, μπορείς όμως να έχεις ταλαντούχους παίκτες με 3-4 άτομα στην ίδια ομάδα που να παίζουν πολλές θέσεις».