Skip to main content

Λιόλιος: «Ο Προμηθέας κάνει βήματα μπροστά. Ο Μπακαλάρος ανέλαβε θέση ευθύνης»

Συνέντευξη Τύπου με την οποία παρουσίασε το νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας, πραγματοποίησε ο Προμηθέας, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να καλωσορίζει τα νέα μέλη της οικογένειας των Πατρινών. Ανάμεσα τους, φυσικά και ο νέος πρόεδρος, Κώστας Μπακαλάρος, ο οποίος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, αναλαμβάνει θέση ευθύνης.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Προμηθέα:

  Την συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, που είπε τα εξής: "Η συνέντευξη δεν ήταν, στην πραγματικότητα, και  πολύ εκτακτη, γιατί αφορά σε πράγματα που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό. Ο Προμηθέας, έχει πολλά χρόνια παρουσίας, πλέον, στο μπασκετικό στερέωμα, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στην Basket League και σε όλο αυτό το διάστημα χαιρόμαστε που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και αυτό είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ανθρώπων της ομάδας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Νιώθω ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο του σωματείου, που εξελίσσεται και γίνεται σιγά-σιγά ένας Oργανισμός. Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε επιτυχίες, αλλά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι, μεν, σημαντικά η καλή πορεία στο Basketball Champions League και στο 7DAYS EuroCup και η συμμετοχή στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι αυτά το μεγάλο ζητούμενο. Ο Προμηθέας εκφράζει ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας.

  Θέλω να καλωσορίσω νέους ανθρώπους, γνώριμους από παλιά, που πλέον, μπαίνουν ενεργά και στο διοικητικό κομμάτι. Ν’ αναφερθώ πρώτα στους πιο παλιούς: ο Χρήστος Μήλας έχει περάσει από όλα τα στάδια. Ήταν παίκτης, προπονητής και πρόεδρος. Ο ρόλος που διετέλεσε ήταν καθοριστικός, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία μας, ήταν ο νους και η ψυχή της ΚΑΕ σε ό,τι γινόταν και παραμένει ενεργό κομμάτι, αναλαμβάνοντας να μας εκπροσωπεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης έχει, επίσης, προσφέρει στο Σύλλογο από διάφορα πόστα και θα είναι στο εξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΕ.

Η ομάδα κάνει βήματα μπροστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μαζί μας διοικητικά θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος σε μια θέση ευθύνης. Σύσσωμο το Δ.Σ. του προτείναμε τη θέση του Προέδρου στην ΚΑΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος.

Στο Δ.Σ. νέο μέλος θα είναι και ο Σοφοκλής Μπίτας, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεχίζει μαζί μας, κοντά στην ομάδα, που μεγαλώνει για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Μέσα από τον υγιή αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά, πλέον, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές".

 pressconf2006 113 

 Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ (και νυν μέλος του ΔΣ κι εκπρόσωπος του Προμηθέα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε), Χρήστος Μήλας, που ανέφερε τα εξής: "Σημαντικοί άνθρωποι της πόλης έρχονται μαζί μας να συνεχίσουμε κάτι που θεωρώ πως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε εύκολα στον Προμηθέα, αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι μας έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, είναι μεγάλη μας τιμή να τους καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Αυτή η παρέα μεγαλώνει, βάζουμε τις βάσεις και δημιουργούμε τις συνθήκες για ν’ αλλάξουμε επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε βήματα παραπάνω. Φιλοδοξώ να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον Προμηθέα και αυτές οι κινήσεις απεικονίζουν τι θέλουμε να κάνουμε, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τον ερχόμενο καιρό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται κοντά μας άνθρωποι με τεράστια εμπειρία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να πετύχουν στους ρόλους τους. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στον Προμηθέα πολύ ωραία πράγματα".

pressconf2006 114b 

   Ακολούθησε η τοποθέτηση του νέου Προέδρου της ΚΑΕ, Κώστα Μπακαλάρου: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Οικογένεια του Προμηθέα γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή να γίνω ακόμα πιο ενεργό μέλος της. Θέλω να τονίσω πως ό,τι κάνουμε είναι για το καλό της πόλης. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι στους νέους αυτής της πόλης, η δική μου πορεία και ενασχόληση με τον αθλητισμό είχε πάντα αυτό το σκοπό. Εύχομαι να έχουμε υγεία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η ομάδα πολύ καλά»

pressconf2006 115 

  Στη συνέχεια μίλησε το νέο μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ και ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ», Σοφοκλής Μπίτας, που δήλωσε τα εξής: «Πριν από 2 εβδομάδες μου έγινε η πρόκληση-πρόσκληση για να μπω στην ομάδα του Προμηθέα. Το σκέφτηκα καλά, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να σταθμίζω τα πράγματα και δεν απάντησα αμέσως. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, είμαι μπασκετικός και ήμουν για πολλά χρόνια στο Γλαύκο. Όταν κάναμε το συμβούλιο  κατάλαβα πως εδώ, αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, όπου αργά, αλλά σταθερά, προστίθενται και νέα πρόσωπα κι ένιωσα πως πρέπει κι εγώ να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας. Ο Προμηθέας είναι ένας υγιής οργανισμός που διευρύνεται, μεγαλώνει και τον χρειαζόμαστε.

 pressconf2006 116 

   Τις αρχικές τοποθετήσεις έκλεισε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Θανάσης Τριανταφυλλίδης: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να σταθώ στον Χρήστο Μήλα. Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα, δουλεύοντας σκληρά για το καλό του Προμηθέα. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ και με την βοήθεια των υπολοίπων έφτασε σε δρόμους που δε είχαμε φανταστεί ποτέ όταν ξεκινούσαμε. Τώρα, το αποτύπωμα μεγαλώνει με την προσθήκη 2 ακόμα επιχειρηματιών από την Πάτρα και η Οικογένειά μας διευρύνεται και δυναμώνει»

pressconf2006 111

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τις χαρακτηριστικότερες στιγμές να είναι οι εξής:

  Στην ερώτηση για τον πιθανό τίτλο της σημερινής συνέντευξης τύπου ο νέος Πρόεδρος, Κώστας Μπακαλάρος πρότεινε το: «Η Οικογένεια του Προμηθέα μεγαλώνει», προσθέτοντας πως «Εμείς αποδεχτήκαμε τη πρόσκληση, και ο Οργανισμός μεγαλώνει, είναι μια κίνηση που θα φέρει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα», ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόσθεσε: «ο Προμηθέας ενηλικιώνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθούν να πετάξει, νέοι άνθρωποι, που θα μας πάνε σε καλύτερα μονοπάτια και ο Σύλλογος θα μεγαλώσει και άλλο".

  Σε ερώτηση για τις αναμνήσεις από την παρουσία του στον πάγκο και τ’ αποδυτήρια ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης είπε πως είναι πάρα πολλές και όλες όμορφες: «θα μπορούσα να πω πολλά για παίκτες που έπαιξαν κι έδωσαν το 110% άρρωστοι, ή με τραυματισμό, για την αυταπάρνηση των αθλητών, για την πίστη και την εμπιστοσύνη του Μάκη Γιατρά στους παίκτες του, για την δύναμη της ομάδας, που ήταν μια γροθιά. Δεν μπορείς να τα χτίσεις, να τα φτιάξεις αυτά. Δεν φτιάχνεται κάποιος σαν τον προπονητή του Προμηθέα, τον Μάκη Γιατρά, με αυτή την αγάπη και το πάθος για την ομάδα και τους παίκτες του και το μπάσκετ. Να προσθέσω και κάτι άλλο, όμως, με την ίδια και περισσότερη αγάπη θυμάμαι και τις εμπειρίες από τα τμήματα μίνι, παμπαίδων ή το παιδικό. Δεν είναι, μόνο, η πρώτη ομάδα. Ίδια συγκίνηση έχει και κάθε παιχνίδι των νεαρών αθλητών μας, η αγωνία αν θα μπει το καλάθι, η διάθεση για μια καλή άμυνα, ο πανηγυρισμός στην νίκη και η στιγμιαία απογοήτευση στην ήττα. Και αυτά είναι το μπάσκετ και ο Προμηθέας».