Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Υγειονομική επιτροπή και αποβολή του... παλιού Ιωνικού

Την συγκρότηση υγειονομικής επιτροπής αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, μέσω του ΔΣ που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/7).

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Σταύρος Δουβής και μέλη οι γιατροί Παξινός και Γρηγορόπουλος.

Από εκεί και πέρα, η διοργανώτρια αρχή, μετά και την ενημέρωση για την πορεία της θεσμοθέτησης των κριτηρίων διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, περιμένει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ψηφιστεί οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις (ώστε να μπορεί η ίδια να ελέγχει και να αδειοδοτεί τις ομάδες και όχι η ΕΕΑ, όπως γινόταν μέχρι πέρσι), ενόψει και του νέου ΔΣ, που είναι προγραμματισμένο για τις 30/7.

Τέλος, επικυρώθηκε η αποβολή της παλαιάς ΚΑΕ Ιωνικός, μετά και την εισήγηση της ΕΕΑ, με την ομάδα της Νίκαιας, βέβαια, να συμμετέχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ως Ιωνικός 1965, αγοράζοντας το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ λαμβάνοντας υπ' όψιν την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που του διαβιβάσθηκε  σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 9 του ν. 2725/1999 την 25-6-2020, εξέδωσε στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του, διαπιστωτική πράξη για την αποβολή της ΚΑΕ με την επωνυμία "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον διακριτικό τίτλο "ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΕ" από το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Αγωνιστικής Περιόδου 2019-2020 λόγω της μη τήρησης των διατάξεων των παρ. 1 έως 8 του ανωτέρω άρθρου σχετικά με την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου.

Στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, επίσης, εγκρίθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταρτιστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19 για το Πρωτάθλημα της EKO Basket League της σεζόν 2020/21.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Σταύρος Δουβής και μέλη της οι ιατροί κ.κ. Οδυσσέας Παξινός, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και τα στελέχη του Συνδέσμου κ.κ. Γιώργος Κονδύλης, Σουζάνα Δόγα".