Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Τριετές συμβόλαιο από την ΕΡΤ, με ευνοϊκότερους όρους με την επιστροφή του Ολυμπιακού

Η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της νέας σεζόν (10 Οκτωβρίου), όμως η σημαντικότερη είδηση που βγήκε από το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής, αφορά τα τηλεοπτικά.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό και οι 13 ομάδες του πρωταθλήματος (ανάμεσα τους και οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) δεσμεύτηκαν πως θα πορευθούν όλες μαζί στην εύρεση τηλεοπτικής στέγης. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το ποσό που θα δώσει η ΕΡΤ (η οποία και αναμένεται να δείχνει τα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος), θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που θα έδινε για ένα πακέτο χωρίς τις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην κουβέντα αναφέρθηκε και το όνομα του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί το συμβόλαιο που συζητούν οι δύο πλευρές, είναι τριετούς διάρκειας και τα χρήματα του δεύτερου χρόνου αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερα, σε περίπτωση επιστροφής των «ερυθρόλευκων» στην Α1, ειδικά αν η ομάδα του Πειραιά αποφασίσει να πορευθεί μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, στον ΕΣΑΚΕ επικρατεί αισιοδοξία αναφορικά με τον νέο κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος, με τους ιθύνοντες της Λίγκας να στοχεύουν στην εύρεση μιας στοιχηματικής εταιρίας που θα βάλει το όνομα της στο νέο πρωτάθλημα, ελπίζοντας πως μέχρι την κλήρωση του πρωταθλήματος θα υπάρχουν ευχάριστα νέα.

Τέλος, δεν έλειψαν οι απουσίες από την συνεδρίαση της Πέμπτης (27/8), καθώς ο Πανιώνιος δεν εκπροσωπήθηκε (απουσίασε ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, που δεν έστειλε κάποιον  άλλον στην θέση του), ενώ  απουσίασε και ο Κωστής Ζομπανάκης, ο οποίος έχει παραιτηθεί από την θέση του στρατηγικού συμβούλου.