Skip to main content

Euroleague: Οι απουσίες των αγώνων της Πέμπτης (8/10)

Η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague εκκινεί το βράδυ της Πέμπτης (8/10), με την διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων. Τα βλέμματα είναι στραμμένα σε Μόσχα, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη,  με τις ΤΣΣΚΑ, Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης, να φιλοξενούν τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια αντίστοιχα, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα απουσιών

Πρώτη χρονικά ξεκινά η αναμέτρηση της Μόσχας (20:00), με την ΤΣΣΚΑ να υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναγκάζεται να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τρεις παίκτες.  Ο λόγος για τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Σεμέν Αντόνοφ, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, βρίσκονται σε καραντίνα και φυσικά απουσιάζουν από την αναμέτρηση της Μόσχας. Όσον αφορά την ομάδα του Τελ Αβίβ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στον εδώ και καιρό απόντα Όμρι Κάσπι, αλλά και τους Μαξ Χέιντεγκερ και Τζον ΝτιΜπαρτολομέο.

Λίγο μετά από το ματς της Ρωσίας, ξεκινά ο τουρκικός εμφύλιος, ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Φενέρμπαχτσε (20:30). Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Εργκίν Αταμάν, καθώς από το ντέρμπι με την συμπολίτισσα Φενέρ θα απουσιάσει για ακόμα μία φορά το μεγάλο όπλο της Αναντολού, ο Σέιν Λάρκιν, αλλά και ο Τόλγκα Γκετσίμ.  Τα προβλήματα, όμως, δεν λείπουν και από την Φενέρ, με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λέο Βέστερμαν, λόγω τραυματισμού στην βουβωνική χώρα, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ντανίλο Μπαρτέλ.

Τέλος, στην Μαδρίτη, η «Βασίλισσα» Ρεάλ φιλοξενεί την Βαλένθια (22:00).  Εκτός μάχης βρίσκονται οι Τζέφερι Τέιλορ και Φελίπε Ρέγες, όμως κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Σέρχιο Γιουλ.  Για την Βαλένθια, στα… πιτς βρίσκεται ο Μαρίνκοβιτς, λόγω τραυματισμού στην πλάτη, ενώ αργεί ακόμα η επιστροφή του Σάστρε, που θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

tn