Skip to main content

Επιτέλους ΕΤΡΕΞΕ!

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς επικεντρώνεται στον Ολυμπιακό του τρίτου δεκαλέπτου, γράφοντας μεταξύ άλλων για τον κορυφαίο Σλούκα, τον game changer Μακίσικ και τον πάντα χρήσιμο Τζένκινς.

Τέλος καλό, όλα καλά για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στη Μιλάνο. Μια Μιλάνο που χτίστηκε για μεγάλα πράγματα έχοντας αρκετά καυτά ονόματα στο ρόστερ της. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου εγκλωβίστηκε στη θέληση του να γίνει όσο πιο physical μπορούσε, υπέπεσε σε πολλά φάουλ και με αυτό το τρόπο χάλασε το μυαλό του, έχοντας κακές αποφάσεις και «έσωσε» ότι μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο χάρη στη ποιότητα του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Πρίντεζη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ωστόσο, η αρμάδα του coach Μπαρτζώκα έκανε αυτό για το οποίο ΧΤΙΣΤΗΚΕ να κάνει, ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ! Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να βρει ενέργεια από την σκληρή του άμυνα, αλλά λίγο τα φάουλ και οι αποφάσεις, έφεραν εκνευρισμό και αστοχία. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πιο σκεπτόμενα στην άμυνα και άφησαν το παιχνίδι να έρθει στα χέρια τους, βρήκαν ρυθμό και ο κύριος λόγος ακούει στο όνομα Σακίλ Μακίσικ!

5166829

Σακίλ Μακίσικ, ο απόλυτος game changer!

Ο Αμερικανός είναι η προσωποποίηση αυτού που μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός. Ένας αθλητικός, γρήγορος Ολυμπιακός που μέσα από τη σκληρή του άμυνα, θα εξασφαλίζει το αμυντικό ριμπάουντ και θα μπορεί να ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό αναζητώντας την καλύτερη δυνατή επιλογή. Κορμιά να παίξει άμυνα έχει. Παίκτες να τρέξουν στο τρανζίσιον έχει. Παίκτες να έχουν καλό διάβασμα στο γρήγορο παιχνίδι έχει. Όλα αυτά και παραπάνω φαίνεται πως έχει ο Μακίσικ. Πραγματικά πίστευα ότι το περσινό δυνατό «μπάσιμο» του Αμερικανού στη μεγάλη λίγκα,  θα μπορούσε να μετριαστεί, όταν θα έμπαινε στο σκάουτινγκ των ομάδων. Ένας απίστευτος αθλητής που απειλεί μέσα από το τρανζίσιον και στο μισό γήπεδο επιλέγει να επιτεθεί με drive χάρη στην αθλητικότητα και την ορμή του. Όχι τόσο καλός σουτέρ, όχι τόσο καλός πασέρ. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να περιοριστεί. Ωστόσο αυτό που δείχνει φέτος ο Αμερικανός είναι πέρα από τις προσδοκίες, ίσως και του ίδιου του coach. Δηλαδή ένα παιδί που μαρκάρει ιδανικά παίκτες της θέσης του, μπορεί να παίξει επάξια στις αλλαγές τους ψηλού, βοηθάει στο ριμπάουντ και οδηγούμαστε σε αυτό που άλλαξε τον Ολυμπιακό. Έπαιξε αμυνάρες, εξασφάλισε το ριμπάουντ, έτρεξε στον αιφνιδιασμό.

Κάπως έτσι βλέπουμε πως το παιχνίδι γύρισε μπούμερανγκ.

Ο Ολυμπιακός του μισού γηπέδου μπορεί να βρει πόντους αρκεί να είναι εύστοχος, ωστόσο ο Ολυμπιακός του τρίτου δεκαλέπτου, έπαιξε άμυνα, έτρεξε, βρήκε ρυθμό και φυσικά στο μισό γήπεδο, αφού είχε τόσο μεγάλη ένταση βελτίωσε τις αποφάσεις και ήταν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ να επέλθει η ΕΥΣΤΟΧΙΑ!

Ναι, χάρη στο Μακίσικ!

5166882

Ο «μαέστρος» Σλούκας

Νομίζω πως όλοι λίγο, πολύ γνωρίζουν την αξία του Κώστα Σλούκα, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έχει τόσο μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», που σε κάθε παιχνίδι που θα περνάει τις εφτά ασσιστς, ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτό γιατί θα σημαίνει ότι υπάρχει ευστοχία. Από εκεί και πέρα, ο Σλούκας κάνει εδώ και καιρό αυτό που θέλει ο προπονητής του. Είναι ένας πραγματικός playmaker. Δημιουργεί για όλους τους άλλους σε σημαντικό διάστημα της αναμέτρησης. Κρατάει ζεστούς τους πάντες. Έχει τις καλύτερες αποφάσεις από όλους και είναι σημαντικό να έχεις ένα παίκτη που περιορίζει τα λάθη και μπορεί να διατηρήσει το ρυθμό υψηλό με τα ελεύθερα σουτ που βρίσκει. Ο Σλούκας θα δημιουργεί για τους άλλους, μέχρι να έρθει η μπάλα στα χέρια του και δεύτερη φορά. Τότε το παιχνίδι είναι δικό του και από τη στιγμή που έδειξε σημάδια επιθετικότητας απελευθέρωσε ΟΛΗ τη κλάση του ταλέντου του. Αυτό τον Σλούκα, θέλει ο coach Μπαρτζώκας, έναν ηγέτη που θα παίρνει τη μπαγκέτα στα κρίσιμα.

5166858

Ο πανταχού παρών Τζένκινς

Παίκτες σαν τον Αμερικανό, Τσαρλς Τζένκινς είναι δυσεύρετοι και αυτό γιατί δεν είναι εύκολο ένας παίκτης από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, να αποδεχθεί ένα ρόλο αμυντικού καταστροφέα με δημιουργικές δράσεις. Ωστόσο, όταν ξέρεις ότι διαθέτεις ένα τέτοιο αθλητή που μπορεί να πιέσει τη μπάλα και να παίξει ένας εναντίον ενός σχεδόν οποιονδήποτε καλό αθλητή της λίγκας είναι πραγματικά υπέρ σου. Το γεγονός ότι ο Τζένκινς νιώθει καλά, φαίνεται ότι έχει εναρμονιστεί με το ρόλο του πλήρως. Ένα παιδί που θα βρίσκει το ρυθμό του μέσα από την άμυνα και θα μπορεί να νιώθει ασφαλής ότι θα πάρει ορισμένα σουτ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικά από τους σωστά κατανεμημένους ρόλους.

Υ.Γ Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να βρεις Αμερικανούς που να έχουν όρεξη για προπόνηση, διάκριση και να μπορούν να αποδεχτούν ένα συγκεκριμένο ρόλο, νιώθοντας το ίδιο χρήσιμοι. Παίκτες σαν τον Μακίσικ, τον Τζένκινς, τον Έλλις και τον Μάρτιν.