Skip to main content

Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82: Την «σκότωσε» ο Χάρισον!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε (και) το εμπόδιο της Μακάμπι και πανηγύρισε την δεύτερη διαδοχική του νίκη στην Eurolegue, χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Χάρισον στην εκπνοή του αγώνα. Σπουδαία εμφάνιση από τους Χασάν Μάρτιν και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για τη νίκη της ομάδα του Πειραιά.

 

Στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης, καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει κάποιο καλάθι, ωστόσο στη συνέχεια η Μακάμπι ήταν εκείνη «έχτισε» μία μικρή διαφορά 7 πόντων (15-22, 10’).

Με 7/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» που πέρασαν στην αντεπίθεση, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι και στο +7 από τους φιλοξενούμενους, ύστερα από μεγάλα σουτ των, Σπανούλη, Σλούκα, Πρίντεζη, Τζένκινς και Χάρισον.

Λίγο μετά την διακοπή της ανάπαυλας, ο Βεζένκοφ ευστόχησε από τα 6,75 και έβαλε στο +9 τους συμπαίκτες του. (49-40).

Η Μακάμπι με ένα σερί 4-0 μείωσε στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα  βρέθηκαν στο +10, χάρη (54-44,) σε νέο εύστοχο τρίποντο του Βεζένκοφ.

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, που ήταν σε ρόλο κυνηγού, κατάφεραν με ένα κάρφωμα του Χάντερ και ένα buzzer beater του Τζόουνς, να φτάσουν στο -3 από τους αντιπάλους τους, στο τρίτο μέρος του ματς.

 Έκτοτε ο ρυθμός πήρε φωτιά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το φινάλε.

Ο Γουιλμπέκιν ευστόχησε σε τρίποντο 3’ πριν την λήξη, έβαλε μπροστά τους Ισραηλινούς, (75-77), όμως ο εξαιρετικός Βεζένκοφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έφτασε στο +3 (82-79), ο Τζόουνς αστόχησε σε δύο βολές και ο Γουιλμπέκιν ευστόχησε από την περιφέρεια στα 7.6 δευτερόλεπτα, ύστερα από ασίστ του Καλοϊάρο. (82-82). 

Με την τελευταία επίθεση να ανήκει στον Ολυμπιακό, ο Χάρισον ευστόχησε σε buzzer beater και χάρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην ομάδα του Πειραιά με 86-82

 

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82

Οn Fire: Ο Χασάν Μάρτιν με 16 πόντους
 
Μεγαλύτερη διαφορά: Το +10 του Ολυμπιακού στο 24' (54-44)
 
Ξεχώρισαν: Από τους νικητές ο Βεζένκοφ μέτρησε 14 πόντους, ο Χάρισον 12 και ο Σπανούλης 11. Από τη μεριά της Μακάμπι, ο Γουιλμπέκιν πέτυχε 18 πόντους και ο Χάντερ 15 πόντους.
 
Το στατιστικό που έκανε τη διαφορά:  O Oλυμπιακός μέτρησε συνολικά 22 ασίστ και δέκα λάθη, ενώ η Μακάμπι είχε 14 λάθη και 8 άστοχες βολές από τις 19 που εκτέλεσε.
 
Διαιτητές: Γκαρσία, Ομπρκνέζεβιτς, Ράκις

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.