Skip to main content

Μπάικς: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έδωσε»

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Ναντέρ Ντουάιτ Μπάικς μίλησε στην κάμερα της NOVA  μεταξύ άλλων σχετικά με το σύντομο πέρασμα του από τους  "ερυθρόελυκους" και αν θα ξαναπήγαινε να αγωνιστεί με τους Πειραιώτες στο μέλλον.

Αναλυτικά δήλωσε ο Μπάικς ότι: 

Για το σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό: "Ήταν υπέροχα. Είναι σπουδαία ομάδα με οργάνωση και υπέροχους φιλάθλους. Αγάπησα όλα τα παιδιά και τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ήταν πραγματικά υπέροχα".

Για το τι συνέβη και τελικά αποχώρησε: "Τίποτα δεν συνέβη πραγματικά. Ξέρεις, δεν ήταν στο χέρι μου στην πραγματικότητα. Έπαιξα σε λίγα παιχνίδια με αυτά τα παιδιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε νομίζω πως ήταν αρκετά μικρό το χρονικό διάστημα. Δεν πήρα αρκετό χρόνο μαζί τους".

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Euroleague: "Υπάρχουν πολλές ομάδες της Euroleague στις οποίες θα μπορούσα να αγωνιστώ, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, αυτή τη στιγμή αφοσιώνομαι στη Ναντέρ, βασικός στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να προοδεύω, να ασχοληθώ με την τωρινή ομάδα μου, ας τελειώσει αυτή η σεζόν και βλέπουμε". 

Για το αν θα γυρνούσε στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που είχε πρόταση: "Πραγματικά δεν μπορώ να πω. Στο μόνο που εστιάζω αυτή τη στιγμή είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι υπέροχος οργανισμός, ένας από τους καλύτερους στην Euroleague. Σίγουρα θα ήταν εκπληκτικό να επιστρέψω στην Euroleague, αλλά η βασική μου ασχολία αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω τους τωρινούς συμπαίκτες μου, στην προσπάθεια να κατακτήσουμε τίτλους. 

 
Τώρα απλώς θέλω να παίζω μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή με την πανδημία γίνονται τόσα πολλά παγκοσμίως, χάνονται δουλειές, η Γαλλία ανέκαθεν ήταν το "σπίτι" μου αφότου βρέθηκα στην Ευρώπη, χάρηκα που επέστρεψα, θέλω να παίξω μπάσκετ, να έχω ελευθερία κινήσεων και γνωρίζω πως στη Γαλλία έχω μια πραγματική οικογένεια".

 Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού και τι θα ήθελε να τους πει: "Πείτε σε όλους που με στήριξαν ότι είμαι πραγματικά ευγνώμων. Συγνώμη για το μικρό χρονικό διάστημα. Ήμουν μαζί σας, αλλά δεν έκανα τίποτα. Αλλά σας αγαπώ γιατί με στηρίξατε και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε".