Skip to main content

Euroleague: Οι απουσίες των αγώνων της Πέμπτης (5/11)

Με τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας ξεκινά η 7η αγωνιστική της Euroleague, με την Αναντολού Εφές να αντιμετωπίζει τα σημαντικότερα προβλήματα απουσιών.

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Ολυμπιακός (19:00)

Επιστροφή στην ευρωπαϊκή δράση μετά από ένα μήνα για την Ζενίτ, που υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τον Τσάβι Πασκουάλ να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς τόσο ο Μπάρον όσο και ο Γκουντάιτις βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή τους.  Και ο Ολυμπιακός, όμως, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει πάρει μαζί του 14 παίκτες.

Αναντολού Εφές – Μακάμπι Τ.Α (19:30)

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί η Αναντολού Εφές απέναντι στην Μακάμπι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. Συγκεκριμένα, ο Εργκίν Αταμάν, εκτός από τον Σανλί, δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο βασικά του εργαλεία, τον Σέιν Λάρκιν και τον Μπράιαντ Ντάνστον, ενώ οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει κρούσμα κορονοϊού στις τάξεις τους, χωρίς να έχουν κάνει γνωστό το όνομα του «θετικού» παίκτη. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς αμφίβολος, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης, είναι και ο Πλάις.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς για ακόμα ένα παιχνίδι παραμένουν εκτός οι ΝτιΜπαρτολομέο και Ζούσμαν. Αντίθετα, αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επανεμφανιστεί ο Κάσπι, μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Άλμπα Β. - Μπαρτσελόνα (20:00)

Επιστροφή στην δράση και για την Άλμπα καθώς η ομάδα του Βερολίνου κτυπήθηκε σκληρά από τον κορονοϊό, έχοντας οκτώ κρούσματα, χωρίς να αποκαλύψουν τα ονόματα των παικτών. Οι πέντε από αυτούς έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις μόλις από την Τρίτη, ο παίκτης που ανακοινώθηκε θετικός στις 23/10 μένει εκτός καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί 14 ημερολογιακές ημέρες για την επιστροφή του, ενώ εκτός έχουν τεθεί και οι τραυματίες Τίεμαν και Ολίντε αλλά και ο Νίκιτς.  Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Βίκτορ Κλαβέρ.

Μπασκόνια – Βιλερμπάν (21:30)

Χωρίς προβλήματα θα κατέβει η Μπασκόνια στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν, ενώ  οι Γάλλοι μπορούν να υπολογίζουν σε όλους όσους είχαν ταλαιπωρηθεί από κορονοϊό, όχι όμως στους τραυματίες Λακόμπ, Μαρς και Γιαμπουσελέ.