Skip to main content

Βεζένκοφ: «Τον σεβασμό τον δείχνουμε με πράξεις» (vid)

Ο Ολυμπιακός, μέσω του προγράμματος One Team, στέλνει το μήνυμα του σεβασμού προς όλους, με τον Σάσα Βεζένκοφ, πρεσβευτή των ερυθρόλευκων στο πρόγραμμα της Euroleague, να μιλά για την σημασία του σεβασμού στην ζωή του, τόσο προς την οικογένεια του, όσο και προς τους συναθώπους του.

Αναλυτικά:

«Γεια σας, είμαι ο Σάσα Βεζένκοφ, πρεσβευτής του Ολυμπιακού στο One Team. Ο σεβασμός είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ζωή μου. Δεν το δείχνεις με τις λέξεις αλλά με τις πράξεις. Έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους, πως τους μιλάς, πως είσαι μαζί τους, πως θέλεις να σου συμπεριφέρονται. Είναι κάτι που διδάσκεσαι από τους γονείς σου, από την οικογένεια σου όταν είσαι μικρός και είναι κάτι που θα πρέπει να δείχνεις κάθε μέρα της ζωής σου, στους συμπαίκτες σου, στους φίλους σου,  σε όποιον είναι στην ζωή σου και με όποιον επικοινωνείς.

Κερδίζεις τον σεβασμό μέσα από το τι δείχνεις καθημερινά με τους τρόπους σου, το πόσο ευγενικός είσαι, με τις πράξεις σου προς τους ανθρώπους, με το να είσαι ο ίδιος άνθρωπος κάθε μέρα. Για παράδειγμα με τους συμπαίκτες μου. Όταν έρχεσαι στην προπόνηση και δίνεις το 100% σου, όταν είσαι κάθε μέρα εδώ, όταν έρχεσαι πρώτος και φεύγεις τελευταίος.

Με όλα αυτά κερδίζεις τον σεβασμό και την ίδια ώρα πρέπει και εσύ να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους της ομάδας και της κοινωνίας.

Στην ζωή μου, περισσότερο από όλα, σέβομαι την οικογένεια μου, τους γονείς μου και την αδελφή μου, γιατί έκαναν τα πάντα για μένα. Θυσίασαν πολλά, με δίδαξαν τρόπους, μου έδωσα, πιστεύω, τρόπο σκέψης, οπότε βασικά διαμόρφωσαν την προσωπικότητα μου, ως την ηλικία των 15 ετών. Θεωρώ πως πήρα καλές βάσεις, ώστε να συνεχίσω μόνος μου σε αυτή τη ζωή. Οπότε τους σέβομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, για όλα αυτά.