Skip to main content

Παπανικολάου: «Ο γιατρός δουλεύει ακατάπαυστα και χάνει τον ύπνο του για να βρει το καλύτερο δυνατό για εμάς»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τον τραυματισμό του που τον έχει αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα και αναφέρθηκε στους ιατρούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι όπως τόνισε, δουλεύουν ακατάπαυστα και κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε:

Για την γέννηση του παιδιού του: «Όσοι το έχουν βιώσει καταλαβαίνουν πόσο σημαντική στιγμή είναι για την ζωή του καθενός. Δεν μετριέται ούτε με τίτλους ούτε με τίποτα. Περιμένω την ημέρα να ζήσω αυτή την εμπειρία».

Για την επιστροφή του στο παρκέ: «Χωρίς να υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, είναι πάρα πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδο για εμένα».

Για την χειρουργική επέμβαση: «Όλα πήγαν πολύ καλά. Ο κος Νομικός, ένας εξαίρετος νευροχειρούργος, με καθησύχασε πως όλα πήγαν πολύ καλά και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Έκανε καταπληκτική δουλειά και αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε σωστά και προχωράμε με το κομμάτι της αποθεραπείας».

Για το αν θα είναι έτοιμος για την Εθνική ομάδα: «Πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ. Δεν μου έχουν δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα ότι πάμε για τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσω 2-3 εβδομάδες να δέσει το μόσχευμα με το κόκκαλο, πίσω στον αυχένα και από εκεί και πέρα μπαίνεις στο κομμάτι της ενδυνάμωσης και προχωράς μέρα με την μέρα. Επειδή είναι μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση, χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, δεν χρειάζεται βιασύνη και πρέπει να είσαι απόλυτα σωστός στην αποθεραπεία και την ενδυνάμωση για να μην το ξαναβρεις μπροστά σου. Με βάση το τι θα πουν οι ιατροί και οι αρμόδιοι, αυτό θα ακολουθήσω και για την δική μου υγεία και για την αγωνιστική μου καριέρα. Επειδή δεν μπορώ να ξέρω, δεν θέλω να πω κάτι που θα εκθέσει εμένα και κάποιους ανθρώπους».

Για το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού: «Επειδή φτάσανε στα αυτιά μου και είδα και ο ίδιος αρνητικά σχόλια για το ιατρικό τιμ της ομάδας και το πώς χειρίστηκαν τα πράγματα, ο τραυματισμός μου ήταν πάρα πολύ δύσκολος και σπάνιος και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις μια απόφαση για έναν αθλητή αυτού του επιπέδου και του πώς να χειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Με όσους μιλήσαμε, όλοι προτείνανε να πάμε συντηριτικά. Δεν ήταν ούτε κάποιο λάθος του γιατρού, ούτε των φυσιοθεραπευτών, που άκουσαν πολλά, όμως έχουν ασχοληθεί μαζί μου ώρες και μέρες. Ήθελα να το διευκρινίσω πως ο γιατρός δουλεύει ακατάπαυστα, χάνει τον ύπνο του, ώστε να βρει το καλύτερο δυνατό για εμάς».

Για την απουσία του από το κρίσιμο χρονικό σημείο της ομάδας: «Ήταν πάρα πολύ άσχημο που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά φανταστείτε πόσο δύσκολη γίνεται η δουλειά του προπονητή, όταν χάνει έναν παίκτη του βασικού κορμού, όπως έγινε και με τον Μάρτιν. Διαταράσσει την ισορροπία μέσα σε μία ομάδα, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο κομβικό σημείο της χρονιάς, γιατί δεν έχεις τον χρόνο να προσαρμόσεις τα πλάνα σου, ώστε να ανταπεξέλθεις γι αυτό, να ξεπεράσεις τον σκόπελο και να εμφανιστείς ανταγωνιστικός. Ήταν πολύ κακό το timing, δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό, μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ».

Για το αν η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της: «Νομίζω πως από την αρχή της χρονιάς υπήρξαν ματς που αδικήσαμε τον εαυτό μας. Μπορούσαμε να παρουσιαστούμε είτε πιο ανταγωνιστικοί, είτε σε συγκεκριμένα σημεία αγώνων, πιο δυναμικοί για να… αρπάξουμε παιχνίδια. Αυτός είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ. Είναι ότι συμβαίνει εκείνη την στιγμή και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Για το αν οι επτά σερί ήττες ήταν το χειρότερο κομμάτι της καριέρας του στον Ολυμπιακό: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάνεις συνεχόμενα παιχνίδια που σε βγάζουν εκτός πορείας και στόχων. Δεν υπάρχει αθλητής , από το ΝΒΑ μέχρι την… παιδική χαρά, που θέλει να χάνει. Όταν αυτές οι ήττες συσσωρεύονται αυτό σε επηρεάζει, σε βάζει σε σκέψεις. Εϊναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά εκεί είναι που πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι και δυνατοί. Εμείς βάζουμε τον εαυτό μας σε αυτή την θέση και εμείς μπορούμε να μας βγάλουμε από αυτή».

Τι του άρεσε φέτος από την ομάδα: «Όσον αφορά την συνέχεια, μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, να πάρουμε τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, όλα μπορούν να γίνουν. Σίγουρα ο Λαρεντζάκης και ο Βεζένκοφ έχουν κάνει τρομερή σεζόν και έχουν αποδείξει στους εαυτούς τους και μετά σε όλους, πως μπορούν να είναι αξιότιμα μέλη της ομάδας, το απέδειξαν στο παρκέ. Από εκεί και πέρα, Όσον αφορά το τι άλλο κρατάω, είναι η αλλαγή που έδειξε η ομάδα. Μην ξεχνάμε πως είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται σε ένα καλοκαίρι. Πολλές ομάδες έχουν χτιστεί σε διάρκεια χρόνου. Μπορεί να σου πάρει 1-2-3 χρόνια. Το θέμα είναι να μπαίνουν κάθε χρόνο κομμάτια που θα την κάνουν καλύτερη. Η ομάδα είχε χάσει την ταυτότητα της, το DNA της και σιγά – σιγά το ξαναβρίσκει και ξαναχτίζει πάνω σε αυτό. Χρειάζεται υπομονή, αλλά όσο είμαστε καλά, δεμένοι και δυνατοί, θα προχωράμε για να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό».

Αν ο Ολυμπιακός μπορεί να βασιστεί σε συγκεκριμένα κομμάτια για να φτιάξει ένα παζλ αντίστοιχο με την ομάδα της περασμένης 10ετίας: «Για εμένα που έχω ζήσει με αυτά τα παιδιά, είναι άδικο να πω πως οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι σε προχωρημένη ηλικία. .Έχουν ακόμα πράγματα να δώσουν. Και μόνο να βρίσκονται στα αποδυτήρια, είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Από εκεί και πέρα, το αν θα φέρουμε τις επιτυχίες των περασμένων ετών, δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Το αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κάνουμε τον Ολυμπιακό δυνατό και τον κόσμο του περήφανο, είναι δεδομένο, γιατί γι αυτό τον λόγο παίζουμε. Αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε». Για το αν ρώτησε τον Σπανούλη για το πώς είναι να είσαι πατέρας: «Δεν ρώτησα τον Σπανούλη, αλλά την Ολυμπία».