Skip to main content

EuroLeague: Θα συμμετέχουν στις αποφάσεις οι έντεκα ομάδες-μέτοχοι

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) στην Βαρκελώνη πέρασε το κύριο αίτημα των εφτά ομάδων για να συμμετέχουν κανονικά και εκείνες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέρασε το κύριο αίτημα των εφτά ομάδων της EuroLeague (Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις, Αρμάνι Μιλάνο), ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός, χάρη στο οποίο θα συμμετέχουν κανονικά και εκείνες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Απόρροια αυτού θα είναι οι ομάδες να έχουν άποψη σχετικά με τα θέματα οικονομικής και αγωνιστικής φύσεως του θεσμού, κάτι που παλιότερα γινόταν αποκλειστικά... από τον CEO της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη - μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

- Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA".