Skip to main content

Άλμπα Β.: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Φοντέκιο (pic)

Παρελθόν από την Άλμπα αποτελεί ο Σιμόνε Φοντέκιο, με την ομάδα του Βερολίνου να αποχαιρετά τον Ιταλό άσο, μετά από ένα χρόνο κοινής πορείας, στην οποία μέτρησε 11,5 πόντους σε 44 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας και 10,6 πόντους σε 29 παιχνίδια στην Euroleague.

«Είμαι υπερήφανος για την πρόοδο του Σιμόνε στον ένα χρόνο παρουσίας του στο Βερολίνο. Φυσικά θα θέλαμε να τον διατηρήσουμε για περισσότερο χρόνο μαζί μας, όμως παρόλα αυτά, του εύχομαι το καλύτερο», αναφέρει ο αθλητικός διευθυντής των Γερμανών, Χίμαρ Ογιέδα, ενώ από την πλευρά του ο Φοντέκιο τόνισε:  

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, καθώς πέρασα την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου στην Άλμπα. Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου είχαμε ένα υπέροχο διάστημα στο Βερολίνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό και όλους όσους εργάζονται εδώ. Αρχίζω από τον Χίμαρ, ο οποίος μου έδωσε την δυνατότητα και πίστεψε σε εμένα. Φυσικά τον Ρενέσες και όλους τους προπονητές, που με εμπιστεύτηκαν. Τους συμπαίκτες μου που με αποδέχτηκαν από την πρώτη ημέρα.  Ήδη μου λείπουν, καθώς και η ατμόσφαιρα της ομάδας. Και πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Η Άλμπα θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου».  

Όσον αφορά τον επόμενο προορισμό της καριέρας του Φοντέκιο, αυτός αναμένεται να είναι η Μπασκόνια.