Skip to main content

Τρινκιέρι: «Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ξανά εκτός playoff Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μακάμπι»

 Συνέντευξη τύπου για την πορεία της pre-season, την στελέχωση της Μπάγερν και την σεζόν που έρχεται έδωσαν στην Μπάγερν Μονάχου, λίγο πριν από το τουρνουά που διοργανώνει η γερμανική ομάδα, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, του Ερυθρού Αστέρα και της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την ομάδα του, αν και του ζητήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του για την Euroleague που ξεκινάει σε 20 μέρες, ομολόγησε ότι την περιμένει ακόμα δυσκολότερη: «Κάθε ομάδα στην Euroleague είναι πιο δυνατή φέτος. Είναι απίστευτο! Covid, covid, covid, όχι φίλαθλοι στα γήπεδα, αλλά κοιτάξτε τα ρόστερ! Πιστεύω ότι ως διοργάνωση θα είναι πιο δυνατή και φυσικά δεν θα υπάρχει... «Χίμκι». Ολες τις παραμέτρους που είχαμε πέρυσι πρέπει να τις ξεγράψουμε. Και το άλλο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Μακάμπι, τρεις ομάδες που κατά 95% βρίσκονται στα playoff και συχνά φτάνουν ακόμη και στο Final Four, δεν μπήκαν στην οκτάδα. Επίσης και η Ζαλγκίρις. Οπότε είναι πολύ δύσκολο για μένα να τις φανταστώ και πάλι εκτός. Αυτό σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ποιες ομάδες θα τα καταφέρουν. Θα πρόκειται για έναν πόλεμο κάθε βδομάδα. Μπορεί μια ομάδα να ξεκινήσει άσχημα, ας πούμε 2-8 και να φτάσει να φτάσει να παίζει την πρόκρισή της σε μια "ζαριά", όπως πέρυσι η Μπασκόνια, που έκανε ένα απίστευτο σερί».

Σχετικά με το προσεχές φιλικό τουρνουά, ο Ιταλός προπονητής τόνισε: «Πρόκειται για ένα top level τουρνουά. Είναι ουσιαστικά επιπέδου Euroleague, αφού ακόμα και η Βίρτους είναι μια από τις δύο καλύτερες ομάδες εκτός της διοργάνωσης έχοντας κάνει μια σπουδαία επένδυση. Δεν περιμένω να είμαστε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση στην παρούσα φάση, αλλά θέλω να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός».