Skip to main content

Euroleague: «Ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε πρόταση για δημιουργία περιφέρειας του ΝΒΑ στην Ευρώπη»

Στην διάψευση των όσων υποστήριξε ισπανικό δημοσίευμα για την πρόθεση δημιουργίας ευρωπαϊκού ομίλου, μέσα από συνεργασία του ΝΒΑ με την FIBA, προχώρησε με ανακοίνωση της η Euroleague.

Μετά την FIBA και η Euroleague Basketball παραδέχθηκε πως υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών με το ΝΒΑ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ευρώπη, όχι όμως και το ενδεχόμενο δημιουργίας  ομίλου στην Γηραιά Ήπειρο.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει:

"Η EuroLeague Basketball με αφορμή τις ιστορίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ και αρχικά στην ισπανική εφημερίδα "Marca" θέλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

-Όπως έχει επιβεβαιώσει τόσο το ΝΒΑ όσο και η FIBA, οι εκπρόσωποι των τριών πλευρών συναντήθηκαν στην Μαδρίτη τον Σεπτέμβριο για να συμφωνήσουν στο να βρεθούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας και σύμπνοιας προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιωθεί η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη.

- Στα θέματα που συζητήθηκαν δεν συμπεριελήφθηκε ποτέ πρόταση για δημιουργία περιφέρειας του ΝΒΑ στην Ευρώπη

- Δεν έγινε καμία άλλη συνάντηση για να συζητηθεί το παραπάνω θέμα

- O CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει λάβει επιστολή από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ όπως αναφέρει λανθασμένα η Marca. Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοί τους παραμένουν δεσμευμένοι να δουλέψουν με την FIBA, το ΝΒΑ και οποιονδήποτε άλλο για να αναπτυθεί το άθλημα του μπάσκετ".