Skip to main content

Ισπανός σπίκερ για την διαιτησία του ΣΕΦ: «Απίστευτο αυτό που μόλις ζήσαμε» (vid)

Η διαιτησία των Μπολτάουζερ, Τραβίτσκι και Ραντόϊκοβιτς, λίγο έλειψε να… τινάξει στον αέρα την αναμέτρηση του ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άλμπα Βερολίνου, με δύο σφυρίγματα  σε διάστημα ενός λεπτού, τα οποία προκάλεσαν εκνευρισμό, τόσο στις εξέδρες, όσο και στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Αρχικά, με 7’48’’ για το φινάλε, ο Σακίλ ΜακΚίσικ κέρδισε το γκολ – φάουλ από τον Ζούσμαν, μετά από ένα άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα του παίκτη της Άλμπα. Ο Μπαρτζώκας προχώρησε άμεσα σε challenge, με τους διαιτητές να πηγαίνουν στο βίντεο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο αντιαθλητικού φάουλ, όμως, προς γενική κατάπληξη, δεν  καταλόγισαν το προφανές, αλλά διατήρησαν την αρχική τους απόφαση (απλό φάουλ). Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μέτρησαν την εύστοχη βολή του Αμερικανού,  ανακαλύπτοντας παράβαση από «ερυθρόλευκο» παίκτη, στην προσπάθεια του να μπει στην ρακέτα.

Ένα λεπτό αργότερα, σε μία πανομοιότυπη φάση, αυτή τη φορά ήταν ο ΜακΚίσικ που υπέπεσε σε φάουλ πάνω σε παίκτη της Άλμπα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φάση, αυτή τη φορά το διαιτητικό τρίο και πήγε από μόνο του να τσεκάρει την φάση στο βίντεο (χωρίς να χρειαστεί challenge από την γερμανική πλευρά) και καταλόγισε το αντιαθλητικό στον Αμερικανό άσο του Ολυμπιακού, προκαλώντας παγωμάρα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και… φουρτούνα στην κερκίδα.

Μάλιστα, η εκ διαμέτρου αντίθετη απόφαση των διαιτητών, προκάλεσε την αντίδραση μέχρι και του σπίκερ της ισπανικής τηλεόρασης, που  μετέδιδε την αναμέτρηση του ΣΕΦ.

Ο Ισπανός σπίκερ δεν μπορούσε να πιστέψει την αντίδραση των διαιτητών , την οποία χαρακτήρισε ως… ρεζιλίκι!

«Αν το δώσουν, θα πρόκειται για ρεζιλίκι! Είναι απίστευτο. Το προηγούμενο ήταν πιο αντιαθλητικό από αυτό και είχε ζητήσει και Challenge ο Μπαρτζώκας.  Μεγάλο μπέρδεμα. Ο κόσμος έχει μείνει με το στόμα ανοικτό. Απίστευτη απόφαση από τους διαιτητές. Πολύ κακή εξέλιξη. Απίστευτο αυτό που μόλις ζήσαμε», ήταν μόνο λίγα από τα όσα υποστήριξε ο έκπληκτος Ισπανός σπίκερ, με τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.