Skip to main content

Η δύναμη της Αρμάνι και το βήμα παραπάνω που ψάχνει ο Ολυμπιακός

Η 12η στροφή της Ευρωλίγκας, φέρνει τον Ολυμπιακό (7-4) στο Μιλάνο, αντιμέτωπο της Αρμάνι (8-3). Οι Ιταλοί με το εξαιρετικό τους ξεκίνημα, αποτελούν και φέτος ένα πολύ δυνατό σύνολο, με οργανωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Του Θοδωρή Κοκώση

Ο Έτορε Μεσίνα, έχει επιβάλει πλήρως τις αρχές του και βλέπει την ομάδα του να είναι μία από της κορυφαίες στη διοργάνωση στον τομέα της δημιουργίας. Οι Μιλανέζοι πασάρουν 17,4 ασίστ κατά μέσο όρο (για 10,8 λάθη) με τους «Τσάτσο» Ροντρίγκες (4,6) και Μάλκολμ Ντιλέϊνι (3,2) να τροφοδοτούν ιδανικά τους συμπαίκτες του.

Όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών, αυτή η ικανότητα των αντιπάλων τους στη δημιουργία, είναι το δυνατό της στοιχείο. Ωστόσο, οι Ιταλοί διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ, το οποίο παρά την απουσία του Ντίνου Μήτογλου, έχει παίκτες σε κάθε θέση, ικανούς να διαλύσουν κάθε αντίπαλο.

Συγκεκριμένα, εκτός από τους σπουδαίους περιφερειακούς που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν ο Νταβόν Σιλντς (12,1 πόντοι- 4,2 ριμπάουντς), ο Ντέβον Χολ (9,8 πόντοι) που σουτάρει με 45,1% στο τρίποντο και οι Κάιλ Χάινς (7,7 πόντοι- 5,3 ριμπάουντς) που μαζί με τον Τζίτζι Ντατόμε (7,5 πόντοι με 46,9% στο τρίποντο), δεσπόζουν μέσα στη ρακέτα.

Το Μιλάνο, που σουτάρει με 52% στο δίποντο, 36,4% στο τρίποντο, 75,1% στις βολές και «κατεβάζει» 32,6 ριμπάουντς (εκ των οποίων τα 9,6 επιθετικά), ξεκινάει το παιχνίδι μέσα από την επιθετική του άμυνα και τον γρήγορο ρυθμό που προσπαθεί να επιβάλει. Εκτός από το «φονικό σουτ» που διαθέτουν οι παίκτες του Μεσίνα, τους διακρίνει η αθλητικότητα, το μέγεθος, αλλά και η εμπειρία.

Στα μετόπισθεν, παίζουν με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, είτε με αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα είτε με γρήγορες περιστροφές και δυνατά hedge out, ενώ κλειδί είναι η παρουσία του Χάινς, ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της επιθετικής άμυνας.

sergi4352353

Στην επίθεση, την «μπαγκέτα» κρατάει ο Σέρχι Ροντρίγκες και με την επιστροφή του Ντιλέινι, αυξάνονται οι επιλογές στο μπροστινό μέρος του παρκέ, αφού η ικανότητα και των δύο, τόσο στο ένας εναντίον ενός, όσο και στην σωστή «τροφοδοσία» των συμπαικτών τους, κάνει απρόβλεπτο το παιχνίδι των Ιταλών, οι οποίοι κατά μέσο όρο πετυχαίνουν 75,2 πόντους σε κάθε αγώνα, 3 λιγότερους από τον Ολυμπιακό (79).

Η ομάδα του Μεσίνα, που παραμένει αήττητη στην έδρα της, προέρχεται από την ήττα στην Αγία Πετρούπολη με 74-70 από τη Ζενίτ και σίγουρα θέλει, να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πετύχει νίκη μακριά από τον Πειραιά, προέρχονται από το θρίαμβο επί της Μακάμπι (90-73 εντός), ωστόσο η ήττα μέσα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, έχει πληγώσει τον εγωισμό τους. Η νίκη στο Μιλάνο, θα τους βοηθήσει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά.

Η καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας, που σουτάρει με 56% στο δίποντο, 34% στο τρίποντο, 74,7% στις βολές και «μαζεύει» 35,2 ριμπάουντς (τα 10 επιθετικά), θα είναι το κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, χρειάζεται να βρει διάρκεια και σταθερότητα και στα τέσσερα δεκάλεπτα στο αποψινό παιχνίδι, ώστε να επιστρέψει με την πρώτη της φετινή νίκη μακριά από το λιμάνι.

5407173

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (12,8 πόντοι), με τον Κώστα Σλούκα (11 πόντοι- 3,5 ασίστ), καλούνται να κάνουν το παραπάνω βήμα στο αποψινό ματς, όπου σίγουρα θα έχουν τη βοήθεια του «γίγαντα» Μουσταφά Φαλ (8,9 πόντοι- 5,6 ριμπάουντς) και του σταθερού Σάσα Βεζένκοφ (11,4 πόντοι- 5,5 ριμπάουντς).

Η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, ξεκινάει στις 21.30 (NOVASPORT PRIME) και θα τη διευθύνουν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία).