Skip to main content

Ιτούδης: «Άλλαξε τη φιλοσοφία του ο Παναθηναϊκός»

Ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το ματς της ομάδας του με τον Παναθηναικό, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (2/12, 19:00) και στάθηκε στις αλλαγές στο παιχνίδι της Ελληνικής ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε ότι:  «Το πιο σημαντικό είναι πώς παίζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα. Άλλαξαν τη φιλοσοφία τους. Παλαιότερα δέχονταν πιο πολλές επιθέσεις στη ρακέτα, είχαν προβλήματα στην άμυνα, οπότε τώρα χρησιμοποιούν περισσότερο ζώνες, 2-3, 3-2, με ένα μεγάλο κορμί στη μέση.

Ο Νέντοβιτς επέστρεψε, έχει καλό ρυθμό στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, έχει καλή απόδοση. Συν το γεγονός ότι έχουν τον Πέρι και τον Μέικον ως χειριστές της μπάλας, ο Σαντ-Ρος τους βοηθά, ο Παπαγιάννης κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Ουάιτ και τον Έβανς να έρχονται από τον πάγκο. Είναι μια ομάδα που παλεύει και μάχεται».

Ο κόουτς Ιτούδης συνέχισε λέγοντας ότι: «Οι βαθμολογίες στην EuroLeague αποσπούν κατά κάποιον τρόπο την προσοχή όταν τις βλέπεις νωρίς στη διοργάνωση. Μπορεί να βρίσκεσαι δύο νίκες από τα πλέι οφ κι άλλες δύο από τη 16η-17η θέση. Αυτό δείχνει πόσο "σφιχτός" είναι ο ανταγωνισμός από πολλές οπτικές».