Skip to main content

Euroleague – Παράταση μεταγραφών μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου

Σε αλλαγές στους κανονισμούς της προχώρησε η Euroleague, με σημαντικότερη αυτή της ημερομηνίας μεταγραφών, η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η Λίγκα, μόνο οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν έστω για ένα ματς σε άλλη ομάδα της EuroLeague την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση με σύλλογο αυτής.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι ομάδες μπορούν να αποκτούν με μεταγραφή, παίκτη από άλλη ομάδα της Euroleague, ο οποίος, όμως, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.  

Από εκεί και πέρα, υπήρξε τροποποίηση και στον κανονισμό των οκτώ διαθέσιμων αθλητών που πρέπει να έχει μία ομάδα, για να πραγματοποιηθεί ένα παιχνίδι στην διοργάνωση.

"Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως "διαθέσιμος" και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague", αναφέρει η τροποποίηση της Euroleague, κάτι που σημαίνει πως μία ομάδα μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και με επτά παίκτες, εφόσον ο όγδοος δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου της χώρας.