Skip to main content

Η Λιουμπλιάνα θέλει το Final Four

Ο Ζόραν Γιάνκοβιτς, o δήμαρχος της Λιουμπλιάνα έκανε γνωστή την πρόθεση της πρωτεύουσας της Σλοβενίας να διοργανώσει το Final 4 της EuroLeague. Είτε πρόκειται για το φετινό, είτε για τα επόμενα χρόνια. 

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Βερολίνου λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων εν μέσω Covid-19, η Λιουμπλιάνα φαντάζει ως μια πιθανή επιλογή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Σλοβενία, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζντράβκο Ποτσίβαλσεκ είναι ήδη ενήμερος για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι Σλοβένοι αναφέρουν πως εφόσον αναλάβουν το Final 4, αυτό θα διεξαχθεί στη Stožice Arena, την έδρα της Τσεντεβίτα Ολίμπια, χωρητικότητας 12.480 θέσεων.

 «Τη Δευτέρα 21/2 ενημερώσαμε τη διοίκηση της EuroLeague Basketball ότι το τελικό τουρνουά μπορεί να διεξαχθεί στη Σλοβενία μπροστά σε 12.000 θεατές! Η EuroLeague από την πλευρά της μας ενημέρωσε πως δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση. Είναι ξεκάθαρο κατά την γνώμη μου πως εφόσον το Final 4 δεν γίνει τελικά στο Βερολίνο, τα μεγάλα φαβορί είναι το Βελιγράδι και η Λιουμπλιάνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνκοβιτς.