Skip to main content

Euroleague – Πρότεινε ουδέτερες έδρες για τα εντός έδρας παιχνίδια των ρωσικών ομάδων

Χωρίς να υπάρξει οριστική απόφαση αναφορικά με το τι θα συμβεί με τα εντός έδρας παιχνίδια των ρωσικών ομάδων, ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των 18 ομάδων, με αφορμή  την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ουδέτερες έδρες πρότεινε η Euroleague.

Μετά την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη, για το παιχνίδι με την Ζενίτ, αλλά και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των Ζαλγκίρις και Βιλερμπάν (αμφότερες αρνούνται να ταξιδέψουν στην Ρωσία), η διοργανώτρια αρχή πρότεινε οι τρεις ρωσικές ομάδες που συμμετέχουν στην Λίγκα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) να δώσουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε ουδέτερες έδρες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε στην σημερινή σύσκεψη, με τις 18ομάδες, να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Δευτέρα (28/2), όπου και θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη, ώστε να συζητηθεί το πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί η πρόταση της Euroleague.

Έτσι, από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποια οριστική απόφαση, όλα δείχνουν πως το προγραμματισμένο για την Κυριακή (27/2) παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, οδεύει προς αναβολή.