Skip to main content

Μπάγερν.Μ – Ολυμπιακός 88-98: Κοιτάζει προς Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο επικρατώντας 98-88 της Μπάγερν και έκανε ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση αρχικά στην οκτάδα και στη συνέχεια όσο ψηλότερα γίνεται. Οι Πειραιώτες (16-9 ρεκόρ) έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα… καταπίνουν τον ένα αντίπαλο μετά τον άλλο και δείχνουν ικανοί για το καλύτερο.

Η κλασσική πεντάδα με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ, ξεκίνησε στο παρκέ του Audi Dome για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, απέναντι στους Γιάραμαζ, Γουόλντεν, Λούσιτς, Ρούμπιτ και Ραντόσεβιτς του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Ολυμπιακός έκανε καλό ξεκίνημα και στις δύο πλευρές του παρκέ και προηγήθηκε με νταμπλ-σκορ (8-16) στο 3ο λεπτό, χτυπώντας στο transition, με 9 πόντους του Ντόρσεϊ. Οι Γερμανοί όμως αντέδρασαν και με διαρκή κίνηση στη baseline, την οποία δεν αντιμετώπισαν σωστά οι ερυθρόλευκοι, έφεραν το ματς στα ίσα (15-16) στο 6ο λεπτό. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, την ώρα που δυσκολεύονταν να ποστάρουν τους αντιπάλους τους, βρήκαν σκορ από την περιφέρεια και παρότι ξέφυγαν εκ νέου με +7 (17-24) λίγο πριν το τέλος ενός δεκαλέπτου με πολλά σερί, βρέθηκαν πίσω με 29-28, αφού είχαν πρόβλημα στα μετόπισθεν στη δεύτερη περιστροφή.

Με τον Μάρτιν, που μπήκε… φουριόζος με 6 γρήγορους πόντους στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες, που ωστόσο έχαναν τα αμυντικά ριμπάουντ, ξαναπήραν το προβάδισμα (34-36) στο 13ο λεπτό. Οι Βαυαροί όμως παίζοντας με δύναμη και ταχύτητα, εκμεταλλεύτηκαν τα εύκολα λάθη (6) των αντιπάλων τους για να στείλουν τη διαφορά στο +10 (50-40) στο 18ο λεπτό. Το υψηλό σκορ (53-50) με το οποίο οδηγήθηκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, υποδήλωνε ότι οι ερυθρόλευκοι, θα έπρεπε να πολεμήσουν στη συνέχεια και να βρουν επειγόντως αμυντικό ρυθμό αν ήθελαν να επιστρέψουν με τη νίκη στη βάση τους. Η ελληνική ομάδα στη… δύση του ημιχρόνου, μετά από τις φωνές του προπονητή της, ανέβασε την ένταση στην άμυνα και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά (59-55) στο 22ο λεπτό, με τον Ρούμπιτ (3/3 τρίποντα) να κάνει σπουδαία εμφάνιση, όμως ο Ολυμπιακός με τον Ντόρσεϊ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε από την περιφέρεια (25 πόντους με 4/4 τρίποντα), προσπέρασε 59-65 με 0-10 σερί, στο 26ο λεπτό. Σε εκείνο το διάστημα, οι δύο αντίπαλοι, έβρισκαν πόντους από δεύτερες επιθέσεις με το δεκάλεπτο να λήγει 69-73. Οι ερυθρόλευκοι είχαν βελτιώσει την εικόνα τους, απέκτησαν καλή αμυντική λειτουργία και βρήκαν σταθερούς επιθετικούς πόλους, αν και θα έπρεπε να συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό, ελέγχοντας το αμυντικό ριμπάουντ.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, οι Πειραιώτες κράτησαν το προβάδισμα (74-78) στο 33ο λεπτό, όμως οι πεισματάρηδες Γερμανοί δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια, αφού έπαιζαν άμυνα στα όρια του φάουλ (5 ο Γουόλντεν και 4 ο Λούσιτς). Οι φιλοξενούμενοι, που στο δεύτερο εικοσάλεπτο έπαιξαν καλή άμυνα, προηγήθηκαν με 79-87 στο 36ο λεπτό, με τον ΜακΚίσικ να μεταδίδει ενέργεια στους συμπαίκτες του. Το δίποντο του Σλούκα στα 2:02 για τη λήξη, που έκανε το σκορ 83-91, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Μια νίκη που ήρθε για την ομάδα του Μπαρτζώκα με σκορ 98-88 και η οποία ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στην τετράδα, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερά στην πρώτη τετράδα και με τις εμφανίσεις του, αλλά κυρίως με τον τρόπο κατά τον οποίο παίρνει τα αποτελέσματα, πείθει ότι είναι ικανός να κάνει σχέδια που φτάνουν μέχρι το Βελιγράδι και το Final-4.

Δεκάλεπτα: 15-16, 53-50, 69-73, 88-98

On Fire: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 25 πόντους έβαλε… το νερό στο αυλάκι για τους Πειραιώτες

Ξεχώρισαν: Οι Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους για τον Ολυμπιακό και ο Ογκουστίν Ρούμπιτ με 18 για τους Βαυαρούς.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +13 (85-98) για τον Ολυμπιακό στο 4ο δεκ.

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Η φοβερή αμυντική αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επανάληψη

Διαιτητές: Ματέι Μπολτάουζερ, Εμίλιο Πέρεθ και Ρόμπερτ Βικλίτσκι

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ