Skip to main content

Τι ψήφισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την βαθμολογία της Euroleague

Οι ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς, κατά πάσα… βεβαιότητα μας… χαιρετάνε για την φετινή περίοδο, με τις 13 ομάδες της Euroleague να καλούνται να ψηφίσουν για τον τρόπο βαθμολόγησης της σεζόν, ενόψει των Play Offs. Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις, η πρώτη να μην ληφθούν υπ΄όψιν τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες και η δεύτερη να ισχύσει το ποσοστό νικών   και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα με διαφορά μόλις μίας ψήφου.

Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να μην ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων ως τώρα, με την ψηφοφορία να είναι οριακή, όπως δείχνει και το τελικό 7-6.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό μέσω του  Ισμαΐλ Σενιόλ του beINSports, ο οποίος και αποκάλυψε τι ψήφισαν οι 13 ομάδες, στην ψηφοφορία οι δύο ελληνικές ομάδες τέθηκαν απέναντι. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην πλευρά των επτά και ψήφισε να μην ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός τέθηκε με την αντίθετη πλευρά, αυτή των έξι, που ήθελαν να ληφθεί υπ’ όψιν το ποσοστό νικών.

Αναλυτικά όσοι ψήφισαν  να μην ληφθούν υπ' όψιν τα αποτελέσματα με των ρωσικών ομάδων:

Αναντολού Εφές

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπάγερν Μονάχου

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ολυμπιακός

Μπασκόνια

Ζάλγκιρις

Αναλυτικά οι ομάδες που ψήφισαν να ληφθεί υπ' όψιν το ποσοστό νικών:

Βιλερμπάν

Φενέρμπαχτσε

Μπαρτσελόνα

Αρμάνι Μιλάνο

Παναθηναϊκός 

Ρεάλ Μαδρίτης