Skip to main content

Ολυμπιακός - Αποστολή εκτός έδρας (πράξη πρώτη)

Ο δρόμος για το Βελιγράδι, περνάει και από τη Γαλλία για τον Ολυμπιακό, που στη δεύτερη συνεχόμενη διαβολοβδομάδα του θα βρεθεί πρώτα στο Μονακό (23/3) και έπειτα στη Λυόν (25/2).

Του Θοδωρή Κοκώση

 

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας πάμε βήμα-βήμα, όπως αναφέρει συχνά ο Γιώργος  Μπαρτζώκας. Το πρόγραμμα του γαλλικού... tour, περιλαμβάνει ξεκίνημα στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο.

 

Η Μονακό, είναι μια ομάδα απρόβλεπτη, όπως και ο ηγέτης της, ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος την οδηγεί σκοράροντας 16.3 πόντους και μοιράζοντας 5.9 ασίστ. Οι Μονεγάσκοι με ρεκόρ 15-14, πετυχαίνουν 84.1 πόντους, δέχονται 82.2 και ρίχνουν τις τελευταίες τους... ζαριές για την είσοδο στην οκτάδα, την οποία δικαιούνται και με το παραπάνω.

 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως με την επικυρωμένη βαθμολογία δίχως να υπολογίζονται οι αγώνες με τους Ρώσους, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς χάνει 3 νίκες. Επομένως, εύκολα γίνεται αντιληπτή η δυναμική του συγκεκριμένου συνόλου και η δυσκολία να τον κερδίσει κανείς, ειδικά μέσα στο γήπεδό του.

 

Τα ποσοστά της Μονακό, είναι 54.1% στο δίποντο, 37.3% στο τρίποντο, 72.5%, στις βολές και παράλληλα κατεβάζει 33.9 ριμπάουντ (11.0 επιθετικά), ενώ η αναλογία της στο συσχετισμό ασίστ-λάθη, είναι 15.6-11.7.

 

Ο Ολυμπιακός (18-10 ρεκόρ), έρχεται με φόρα από τις νίκες με Βιλερμπάν (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός) και εφόσον παρουσιάσει πάνω στο παρκέ, τα γνωστά επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης, τότε θα έχει θέσει υποψηφιότητα για ένα ακόμα “διπλό”, που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά όχι μόνο στην τέταρτη, αλλά ενδεχομένως και την τρίτη θέση.

 

Οι Πειραιώτες, πετυχαίνουν 80.5 και δέχονται 74.5 πόντους, σουτάρουν με 57.4% στο δίποντο, 35.1% στο τρίποντο, 77.7% στις βολές, μαζεύουν 33.9 ριμπάουντ (9.3 επιθετικά) και έχουν θετικότατο πρόσημο στην... εξίσωση ασίστ-λάθη, με 17.4 έναντι 11.5.

 

Οι ερυθρόλευκοι, διαθέτουν ένα άρτια δομημένο σύνολο, που ξεκινάει από τα μετόπισθεν, όπου όλοι προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενέργειας στο αμυντικό κομμάτι και επεκτείνεται στο μπροστινό μέρος του παρκέ. 

 

Ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορούν να προκύψουν και διαφορετικοί σκόρερ, ωστόσο σταθερά στην κορυφή της παραγωγικότητας, βρίσκονται οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (13.2 πόντοι - 39.6% τρίποντο) και Σάσα Βεζένκοβ (13.5 πόντοι - 5,6 ριμπάουντ).

 

Την αποψινή αναμέτρηση (23/5, 22:00), θα διευθύνουν οι Λουίτζι Λαμόνικα, Λεάντρο Λεσκάνο και Γκέντιαν Τσίτσι.

 

Οι δύο ομάδες, έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 86-65.

 

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 2ης μέρας της 31ης αγωνιστικής:

 

20:00 Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν

 

21:30 Μπασκόνια - Φενέρ