Skip to main content

Μήτογλου - Μεγάλος κίνδυνος αποκλεισμού από το Eurobasket 2022 λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ

Σοκ έχει προκαλέσει το άκουσμα της είδησης πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε στις 4 Μαρτίου, μετά το παιχνίδι της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό, με τις εξελίξεις, σε περίπτωση που, όπως αναμένεται και το δεύτερο δείγμα βγει θετικό, να επηρεάζουν όχι μόνο την ομάδα του Μιλάνο, αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας παίκτης κινδυνεύει με αποκλεισμό από τρεις μήνες ως και τέσσερα χρόνια, με την ουσία που βρέθηκε στο δείγμα να καθορίζει και το εύρος της τιμωρίας του. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Μήτογλου, εκτός από το υπόλοιπο της σεζόν για την Αρμάνι, κινδυνεύει να χάσει και το επερχόμενο Eurobasket, το οποίο είναι προγραμματισμένο από 1-18 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί του WADA, το οποίο και έκανε τον έλεγχο στον παίκτη, δεν ανακοινώνεται το όνομα ενός αθλητή που έχει βρεθεί θετικός, αν δεν ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα του, εκτός αν το παραδεχθεί ο ίδιος, αν και η Αρμάνι… βιάστηκε να δημοσιοποιήσει το όνομα του Έλληνα παίκτη, καθώς, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της, περιμένει τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου.

 Να σημειωθεί, πάντως, πως είναι εξαιρετικά σπάνιο το δεύτερο δείγμα να βγάλει διαφορετικό αποτέλεσμα από το πρώτο, καθώς αμφότερα προέρχονται από τον ίδιο ουροσυλλέκτη, του οποίου το υλικό που έχει συλλεχθεί, μοιράζεται σε δύο μπουκαλάκια τα οποία και καταψύχονται.

Όλη αυτή η διαδικασία, η οποία γίνεται για να διασφαλιστεί τυχόν απόπειρα δολιοφθοράς ή από αλλοίωση του δείγματος, ουσιαστικά καθιστούν τυπικό τον έλεγχο του δεύτερου δείγματος.