Skip to main content

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α 83-95: Το κίνητρο το είχαν οι Ισραηλινοί

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε τον Παναθηναϊκό 95-83 στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η «ομάδα του λαού» είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τους πράσινους και ανέβηκε στο 14-11, ελπίζοντας ακόμα και για την πέμπτη θέση. Παραμένει στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα (7-18) η ελληνική ομάδα, που γνώρισε άλλη μια ήττα στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Έβανς και Παπαγιάννη. Οι πέντε πρώτοι για τη Μακάμπι ήταν οι Γουίλμπεκιν, Έβανς, Νάναλι, Γουίλιαμς και Ζίζιτς.

Το τριφύλλι, παίζοντας δίχως άγχος, μπήκε με καλύτερο ρυθμό από τους αντιπάλους του. Είχε καλές συνεργασίες στο μπροστινό μέρος του παρκέ, έτρεξε όπου έπρεπε και στο κλείσιμο του δεκαλέπτου προηγήθηκε με 26-23.

Ό,τι έχτισε πάντως με κόπο, γκρεμίστηκε στη δεύτερη περίοδο, όταν οι Ισραηλινοί αντέδρασαν και βρήκαν σκορ από την περιφέρεια. Το αποτέλεσμα ήταν, το ημίχρονο να βρει τους πράσινους στο -9 (46-55) με τις άμυνες να έχουν περάσει σε ρόλο… κομπάρσου.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αυτοπεποίθηση, αφού παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στην άμυνα, όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα, αλλά το αύξησαν κιόλας μπαίνοντας στην τελική ευθεία (58-70).

Η Μακάμπι, είχε βάλει τις βάσεις για την επικράτηση και διαχειρίστηκε άψογα τα τελευταία λεπτά, ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι το +15 (61-76), για να νικήσει τελικά με σκορ 95-83.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε ένα ακόμα ματς στη διοργάνωση να φτάσουν στη νίκη, κάτι που ελπίζουν να πετύχουν στον αγώνα της Πέμπτης (31/3) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεκάλεπτα: 26-23, 46-55, 58-70, 83-95

On Fire: Ο Γουίλιαμς με 17 πόντους, τους περισσότερους στην τελευταία περίοδο.

Ξεχώρισαν: Για τον Παναθηναϊκό οι Νέντοβιτς και Παπαπέτρου με 21 π. και 17 π. αντίστοιχα. Για τη Μακάμπι, ο Νάναλι με 15 π. και ο Ρέινολντς με 16 π.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +15 (61-76) για τη Μακάμπι

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Το κίνητρο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι διεκδικούν την πρόκριση στην οκτάδα.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ