Skip to main content

Φενέρ – Παναθηναϊκός 59-62: Καλή ανάμνηση μιας κακής σεζόν

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με νίκη. Αυτή τη φορά επικράτησε στην έδρα της Φενέρ με 62-59, για την 34ή και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ήρωας ο Μέικον, που πέτυχε το νικητηριο τρίποντο στην εκπνοή.

Ο  Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο, δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος και με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, θα πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οι Χένρι, Μαχμούτογλου, Πιέρ, Μπάρτελ και Βέσελι ήταν οι πέντε πρώτοι της Φενέρ, απέναντι στους Μέικον, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού.

Σε μια αναμέτρηση δίχως σκοπιμότητες, οι πράσινοι ξεκίνησαν παίζοντας ελεύθερα και χωρίς πίεση. Συνεργάστηκαν σωστά στο επιθετικό κομμάτι, ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και με τον Έβανς να σκοράρει 6 πόντους, ξέφυγαν 20-22 στην πρώτη περίοδο.

Στη συνέχεια έπαιξαν ακόμα καλύτερα, είχαν εξαιρετικό ποσοστό στο δίποντο (12/17) και με τον Παπαπέτρου σε σπουδαία βραδιά (15 π.), πήγαν στα αποδυτήρια με +6 (32-38). Το τριφύλλι είχε ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ και με 12 ασίστ για 6 λάθη, θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, η ελληνική ομάδα δέχτηκε την αντίδραση των Τούρκων, η οποία ανέβασε τους αμυντικούς της δείκτες, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε κακές επιλογές. Το αποτέλεσμα ήταν να αντιστραφεί η εικόνα του παιχνιδιού και οι γηπεδούχοι να μπουν στην τελική ευθεία με +3 (47-44).

Ο Παναθηναϊκός, βρήκε το ρυθμό του και ήταν ψυχραιμότερος στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, απέναντι στη Φενέρ, που σκόραρε με μεγάλη δυσκολία. Οι πράσινοι με τρίποντο του Μέικον σε νεκρό χρόνο, τελικά πέτυχαν μια νίκη γοήτρου με 62-59 και τελείωσαν με ρεκόρ 9-19, έναντι 10-16 των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια κακή σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου δέχτηκε πολλές ήττες, αρκετές εκ των οποίων βαριές, κάτι που δεν ταιριάζει στην ιστορία αυτής της ομάδας. Οι πράσινοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Δευτέρα (11/4, 20:00).

Δεκάλεπτα: 20-22, 32-38, 47-44, 59-62

On Fire: Ο Παπαπέτρου με 21 πόντους!

Ξεχώρισαν: Για τον Παναθηναϊκό ο Μέικον με 12 π. και το νικητήριο τρίποντο. Για τη Φενέρ ο Βέσελι με 20 π.

Η μεγαλύτερη διαφορά: + 7 (51-44) για τη Φενέρ στο δεύτερο μέρος

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Το μεγάλο τρίποντο του Μέικον στο τέλος

Διαιτητές: Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ