Skip to main content

Εβέν: «Έτοιμοι να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας»

Τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Τετάρτης (13/4) στο παιχνίδι της Μακάμπι με την Φενέρμπαχτσε και στο κατά πόσο η ομάδα του Τελ Αβίβ θα κληθεί να επιλέξει αντίπαλο ενόψει των Play offs.

Στις δηλώσεις του, πάντως, ο προπονητής των Ισραηλινών, Αβί Εβέν, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί μόνο για την νίκη.

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα, σε κάθε θέση, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Δεν έχουν πίεση γιατί δεν μπορούν να προκριθούν στα play-offs και μερικές φορές αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη σε τέτοιου είδους παιχνίδια και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι και έτοιμοι να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Εβέν, για να προσθέσει:

«Δεν ξέρω αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από το Μιλάνο. Αυτά είναι εικασίες και δεν με αφορούν. Επίσης, δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό. Ο καθένας προσεγγίζει διαφορετικά τις καταστάσεις και το σέβομαι αυτό. Υπάρχουν εκείνοι που ίσως προτιμούσαν να χάσουν».

Ο Εβέν δεν έκρυψε την χαρά του για την πορεία της ομάδας του, λέγοντας:

«Χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό που κάναμε. Τώρα, δεν κοιτάμε πίσω μας».

Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας πως οι ομάδες από τις θέσεις 5-7 είναι πολύ δυνατές.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (σχετικά για τις εφετινές ομάδες στις θέσεις 5-7). Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που έχουν φτάσει στα play-offs».