Skip to main content

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 81-72: Οι Καταλανοί στο Final-4

Η Μπαρτσελόνα αν και χρειάστηκε πέντε ματς απέναντι στη Μπάγερν, πήρε τελικά το εισιτήριο για το Final-4. Οι Καταλανοί επικράτησαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα με 81-72 των Βαυαρών, στο Game-5 σειράς των Playoffs.

Με τους Λαπροβίτολα, Καλάθη, Χέιζ, Μίροτιτς και Ντέιβις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, απέναντι στους Γουάιλερ - Μπαμπ, Τζέντοβιτς, Λούτσιτς, Ρούμπιτ και Ραντόσεβιτς του Αντρέα Τρινκιέρι.

Το παιχνίδι ήταν από το ξεκίνημα ντέρμπι για γερά νεύρα, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στις δύο πλευρές του παρκέ και να προηγούνται 18-19 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Βαυαρούς να παίζουν απόλυτα συγκεντρωμένοι, αιφνιδιάζοντας τη Μπαρτσελόνα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο +6 (31-37).

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν γεμάτοι ενέργεια για το δεύτερο μέρος, έβαλαν ένταση στο παιχνίδι τους και ανέτρεψαν την εικόνα που υπήρχε ως εκείνο το σημείο (29-15 επί μέρους σκορ). Προηγήθηκαν με +8 (60-52) στο τέλος της τρίτης περιόδου και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό κομμάτι του ματς, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα, ενώ οι Γερμανοί έμειναν από δυνάμεις. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 81-72 και τσέκαρε το εισιτήριο για το Final-4, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι το διήμερο 19-21/5.

Ξεχώρισαν για τη Μπαρτσελόνα ο Λαπροβίτολα με 26 πόντους (5/7τρ) και για τη Μπάγερν ο Χάντερ με 18 πόντους (2/3τρ).

Δεκάλεπτα: 18-19, 31-37, 60-52, 81-72

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ