Skip to main content

Ιτούδης: «Είμαι αισιόδοξος για Γουίλμπεκιν, επιθυμία του Βέσελι να αποχωρήσει»

Η Φενέρμπαχτσε προχώρησε στην παρουσίαση του Δημήτρη Ιτούδη, με τον νέο προπονητή των πρωταθλητών Τουρκίας να αποκαλύπτει πως η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Σκότι Γουίλμπεκιν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μέλλον των Γιαν Βέσελι και Νάντο Ντε Κολό, στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για την υπόθεση Γουίλμπεκιν:  «Είμαστε σε συζητήσεις για τον Γουίλμπεκιν. Όταν υπάρχουν επαφές με άλλη ομάδα, το θέμα είναι λεπτό και το χειρίζεται η διοίκηση. Είμαι αισιόδοξος πως με τις θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει ο πρόεδρος θα έχουμε μια αίσια έκβαση στην υπόθεση».

Για τους Βέσελι και Ντε Κολό:   «Μίλησα με τον Γιαν, ξέρω πως η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει, αλλά είναι η απόφαση του ίδιου και της οικογένειάς του να αποχωρήσει και ο σύλλογος τού είναι ευγνώμων για όσα πρόσφερε. Μίλησα και με τον Νάντο, μοιραστήκαμε πολλές στιγμές για πέντε χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Μαζί με τη διοίκηση συζητάμε προς ποια κατεύθυνση θα πάμε. Το κάνει πιο εύκολο ότι έχουμε συνεργαστεί τόσα χρόνια».

Για τις επερχόμενες μεταγραφικές κινήσεις της Φενέρ:  «Θα δουλέψω 24 ώρες τη μέρα για να βρω τους κατάλληλους παίκτες. Χρειάζομαι χρόνο για να δω τι χρειαζόμαστε, αλλά οι φίλαθλοί μας να κοιμούνται ήσυχοι. Το πιο σημαντικό είναι να σηκωθούμε στα πόδια μας. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε την κατάλληλη χημεία. Αν έχουμε 12 MVP, δεν σημαίνει πως θα έχουμε επιτυχία».

Για την αποστολή που ανέλαβε:   «Είναι μεγάλη η τιμή και η τύχη για μένα, αλλά ταυτόχρονα και η ευθύνη που αναλαμβάνω. Θα κάνουμε το καλύτερο και ξέρω καλά τι θέλω να φτιάξουμε. Θα το κάνουμε σαν οικογένεια. Γνωρίζω ποιες είναι οι απαιτήσεις και τι θυσίες έχει κάνει ο σύλλογος».